Byłem u gazowników raz jeszcze (zrobili zwarcie na przewodach przy przekaźniku ale już ok) gadałem z nimi o tym gwizdku że może jest odwrotnie założony i dlatego nie chodzi ale oni stwierdzili że to nie tego przyczyna.
Teraz mam mikser 32mm lub 34mm nie jestem pewien i według miernika mierzyłem na sondzie wychodzi że na wolnych obrotach 0,08V i tak mniej więcej do 3,5 tys a na stenie duży skok do 0,8V po wyżej 3,5 tys obrotów aż do 5,5tyś. I nie wiem czy bawić się w regulacje na mikserze w ustawienie idealnie czy tak zostawić?
Bo do blosa podejdę w piątek żeby go ustawić ale mnie nie pokoi fakt że na gazie czasami nie czasami tak nadal faluje choć mniej niż na benzynie, ale nie wiem czy to nie od sprężyny która nie odbija do końca przepustnicą.
O i jeszcze jedno pytanie gdzie się ustawia na jakich obrotach ma przejść auto z benzyny na gaz bo ci gazwonicy ustawili mi na 1,1 obrotów ale to dla mnie za nisko
Zaś na benzynie przy 1tys obortów jest 0.8V a wyżej już ładnie 0,5 lub 0,6V
Proszę o pomoc, bo ja już zaczynam mieć coraz mniej siły do tego auta choć go kocham całym sercem;)
[ Dodano: 06 Paź 2010 19:38 ]Jak założysz blosa to rozkręć śrubę regulacyjną na maxa
To ja wiem dam bez pośrednio węża ale w instrukcji pisze też żeby rozkręcić śrubę od wolnych obrotów na parowniku, prawda to?