A w temacie to rozbieram Kombi i widzę, że mam rozwalony filtr oparów w błotniku.
Norma - fabryka w ogóle się nie przyłożyła do wykonania tego układu odprowadzania par paliwa. Ale zrobiłem to raz a porządnie na dwuskładnikowy distal+opaski typu "trytki". 
Fabryka fabryką, ale myślę, że Opel który przywalił w błotnik też miał w tym jakiś udział...

Teraz jest ciężko kupić części do niemal każdego auta, którego już nie produkują.
Tego problemu nie ma z niemieckimi autami... Do Golfa 2 nadal kupisz niemalże wszystko, czy to w podróbie, czy zamienniku.
Ja pisałem o częściach, a nie o ich imitacjach. :D Często spotykam ludzi twierdzących, że do VW, Audi czy Merca "części są tanie"... To nie
części są tanie tylko
tandetne imitacje części są tanie. :D Jakby ci ludzie mieli kupować normalnie je w sklepie, to by zaraz się okazało jakie to są "tanie w eksploatacji auta". Pocieszni są osobnicy, który kupują zachodnie auto, a potem montują do nich używane podzespoły ze szrotu, albo najtańsze zamienniki bo ich nie stać... :lol: