Nie znam się na takich sprawach, ale zapewne samo wyprodukowanie takich plastikowych elementów, mowa oczywiście o technologii jak w oryginale (wtryskarki, czy tam jak?) nie stanowi zapewne większego problemu. Problemem było by pewnie stworzenie form do tego, od zera. Taka firma Orciari, jak dostała zamówienie z FSO na kilka tysięcy sztuk, czy może kilkadziesiąt, zapewne nie miała problemu, by się w coś takiego pobawić, skoro już specjalizowali się w czymś takim. Nie wiem, kto w FSO wpadł na taki pomysł, ale dobrze zrobili, bo polonez caro/atu bez tych dokładek, jest po prostu ohydny. Te paskudne zderzaki, nawet polakierowane, nie wyglądają dobrze. Cały komplet dokładek, polakierowany w kolor, dodaje niesamowicie na + do wyglądu. Ktoś może mieć inne zdanie, ale moje jet takie. Polonez z orciari, a szczególnie atu, wygląda trochę tak jakby bardziej "muskularnie" a nie taki goły brzydki klocek. Plusy, to zupełnie co innego, bo i ładniejsze listwy, zderzaki zaokrąglone i bardziej zwartej budowy, a nie zjeżdżające gwałtownie po skosie od połowy, jak w minusie. Dokładka na klapie nadająca nowocześniejszego wyglądu i blenda, dopełniająca dzieła. Ja wiem, że według większości, plus to nie polonez, ale właśnie tak powinien wyglądać polonez od MR 93. Tylko ciekawe, czy wtedy robili by wersję z orciari i jak by wyglądała. Czyżby tak?

Pozwoliłem sobie wkleić to zdjęcie, mam nadzieję że autor nie ma nic przeciwko. Pojawiło się dawno temu na naszym forum. Staram się zapisywać ciekawe lub nietypowe zdjęcia, bo z internetu czasem coś znika bezpowrotnie, a kiedyś może się komuś przydać.
A przy okazji. Ma ktoś zdjęcia fiata 125 z deską od plusa? Lata temu ktoś tu to wrzucał i byłem pewny, że sobie to zapisałem, ale widocznie nie. Pamiętam ten hejt, ale mi się to bardzo podobało.