To całkiem inna sprawa, co nie? Dla mnie i tak jest brzydki, jakbyś tego koloru nie nazwał.
chodzi mi o to, ze na zywo to wyglada inaczej niz na zdjeciu, ale nie ze bardziej ambitna nazwa koloru nadaje mu prestizu
Wyobrażał sobie ktoś wnętrze minusa w szarym odcieniu, jak w plusie? Tzn. deska i wszystkie plastiki? Ohyda.
moze dlatego nie robili go w szarym kolorze, tylko w brazowym i kraza legendy o jakims jasnym kremowym,
kolor musi byc dostosowany do ksztaltu, jak widac w plusie szare wnetrze o takim odcieniu wyglada bardzo dobrze, a ta sama kolorystyka w minusie wygladalaby slabo
Tak samo nigdy bym nie chciał samochodu z jakimś czerwonym/pomarańczowym środkiem, lub jasnym typu biały/kremowy i inne takie.
jezeli masz STD czerwone paski albo krzaki to niby nie masz czerwonego wnetrza? bo nie wiem o jakim stopniu czeronosci, pomaranczowosci czy zielonosci lub niebieskosci piszesz,
kolory sa po to by ich uzywac, sama czern jest rownie atrakcyjna dla oka co sama szarosc,
zobacz sobie wnetrza Alfy 159, oferowali bogaty wybor : czarny-czarny, czarny- bezowy, szary-bezowy - oczywiscie bezowy i szary chyba co najmniej dwa odcienie, niestety szara gora deski wyglada bardzo slabo, a sporo ludzi taka bralo, nad czym mozna ubolewac, gdy sie szuka auta (chyba ze komus sie podoba, w koncu ktos to wczesniej kupowal),
tapicerka to odzielny wybor kolorow - moze dalo sie skonfigurowac dowolnie, ale czerwonych skor z szara deska nie widzialem, zawsze czarno-czarna, przypadek czy jednak ktos nad tym czuwal