Ogólnie ja tego Analoga już tu kiedyś komentowałem. Jak byłem w Otrębusach ten Analog stał w hali, na łączeniu dwóch budynków, gdzie po prostu ciurkiem leciało z dachu na niego. Cały ogólnie zapyziały. Wtedy dowiedziałem się, że to i tak sukces, bo wcześniej długo wrastał w "lasku" za płotem, gdzie gniją (a przynajmniej wtedy gniły) inne auta na żółtych blaszkach.
Byłem tam w sobotę, pogoda była słaba więc i ruch był żaden a nikogo z obsługi - prócz pani na kasie - nie było, pozwoliłem sobie wtedy obejrzeć ten samochód z bliska. Dziura w podłodze po stronie pasażera była na tyle duża, że pewnie ktoś szczuplejszy mógłby nią wejść do środka.
Ponoć - ale nie mam żadnych dowodów na to - auto jeździło po Zawierciu lub okolicach, ale nigdy go nie widziałem na żywo. Potwierdza to też "znajomy znajomego" z którym - jak będzie okazja - obgadam temat.

Za czasów jak jeszcze miałem diesla od kogoś usłyszałem plotę w stylu "terenowy Polonez jest na sprzedaż w Zawierciu" ale nie dostałem żadnych namiarów ani przybliżonej lokalizacji więc też nie mogłem tego potwierdzić więc równie dobrze mogła to być jakaś terenówka na ramie z wsadzoną budą z trucka zamiast oryginalnej - tego nie wiem. Ale jeśli Mikiciuk "kupił go na studiach" to jest jednak szansa, że to nie to auto (no chyba, że bardzo późno studiował).
Nie traktujcie oczywiście tych informacji jako pewniaka, powtarzam tylko plotki, których nie byłem w stanie potwierdzić.

Jak gdzieś pokazuje te swoje samochody, zastanawiam się, co się dzieje i co się naprawdę stało z jego syreną 104, rzekomo skradzioną dwa lata temu. Może facet po prostu pozbył się w białych rękawiczkach jednego ze swoich problemów.
Z tymi autami to ogólnie nie jest tak zerojedynkowo - z tego co wiem samo muzeum prowadzi jego ojciec i chyba cierpi on trochę na syndrom zbieractwa. Kupuje wszystko, co ma okazję kupić chociaż wie, że nie jest do końca w stanie zapewnić opieki tym samochodom. Jak tam byłem te kilka lat temu to przykro się oglądało naprawy w stylu kierunkowskaz od DFa wklejony klejem na gorąco zamiast kierunku od Rollsa, nawet wiedząc, że to tylko tymczasowa naprawa.
http://kuwetka.pl/wp-content/grand-media/image/muzeum_otrebusy_26.jpg