0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odgrzeję kotleta- wie ktoś jaki wysoki jest dzwon od 1.6d i czy różni się wysokością od dzwona 1.6ohv ? Tak się zastanawiam (bo ciężko dostać taki dzwon) jakby 1.8 z audi połączyć dzwonem ohv+ flansza z blachy. Ale nie wiem czy by wtedy starczyło wałka sprzęgłowego...
Cytat: Tybek w Kwiecień 02, 2014, 08:06:51 amOdgrzeję kotleta- wie ktoś jaki wysoki jest dzwon od 1.6d i czy różni się wysokością od dzwona 1.6ohv ? Tak się zastanawiam (bo ciężko dostać taki dzwon) jakby 1.8 z audi połączyć dzwonem ohv+ flansza z blachy. Ale nie wiem czy by wtedy starczyło wałka sprzęgłowego...Był ostatnio taki dzwon na Tablicy za 120zl
Odkopuje, bo temat jest i nie ma sensu pisać nowego.Szukam rysunku technicznego do wykonania flanszy łączącej skrzynię biegów z poloneza, z silnikiem od volkswagena. Kiedyś widziałem go gdzieś w necie, ale byłem młody i głupi i nie zachowałem fotki. Teraz poszukuję. Jakby ktoś miał instrukcję jak wykonać taką flanszę to proszę o pomoc.
Cytat: w0mbat w Kwiecień 28, 2016, 21:00:04 pmOdkopuje, bo temat jest i nie ma sensu pisać nowego.Szukam rysunku technicznego do wykonania flanszy łączącej skrzynię biegów z poloneza, z silnikiem od volkswagena. Kiedyś widziałem go gdzieś w necie, ale byłem młody i głupi i nie zachowałem fotki. Teraz poszukuję. Jakby ktoś miał instrukcję jak wykonać taką flanszę to proszę o pomoc.Witam,pytanie też poszukuję flanszy żeby połączyć silnik vw z skrzynią poloneza i mocowań na poduszki,(czy jest jakaś skrzynia na tylni napęd co pasuje pod silnik vw ?)
Volvo M47 i Volvo M90.
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi :twisted:
Cytat: Oxej w Czerwiec 10, 2017, 09:29:42 amVolvo M47 i Volvo M90.jesteś pewien ? bo na moje r4 ma inny rozstaw śrub niż reszta, nie pamiętam tylko czy w dieslach też to się sprawdza...
20v czy 8v?
to nie masz co sobie zaprzatać glowy, bo nie pasuje. Flansza i jakas skrzynia bmw czy opel
nie pasuje żadna wzdłużna skrzynia z wyjściem na tył napęd pod ten silnik ?
Ja dorobiłem flanszę. Nie jest to może dzieło sztuki ale spełnia swoje zadanie. Trochę zabawy było ale to pikuś w porównaniu do spawania nowego kolektora ssącego[/quCytat: w0mbat w Czerwiec 12, 2017, 10:43:48 amJa dorobiłem flanszę. Nie jest to może dzieło sztuki ale spełnia swoje zadanie. Trochę zabawy było ale to pikuś w porównaniu do spawania nowego kolektora ssącegoJesteś w stanie dorobić jeszcze jedną sztukę ?myślę że dogadamy się
Ja dorobiłem flanszę. Nie jest to może dzieło sztuki ale spełnia swoje zadanie. Trochę zabawy było ale to pikuś w porównaniu do spawania nowego kolektora ssącego