Wiazka nie bardzo będzie pasować.... szczerze mówiąc to w ogóle.....
bardziej opłacalną rzeczą - (mniej czasu, kasy i rzexby) jest dorzeźbienie do wiazki z poldorovera kilku dodatkowych czujników (kilka peszli, kilka metrów przewodu i dociągnięcie tego do kompa)
Nie wiem czy wiesz ale komp od 1.4 ma jedna wtyczke a komp od VVC dwie wiec dolozenie kabli do wiazki, ok ale przy przelutowaniu wtyczek mozesz poplynac jak nie jestes elektrykiem albo nie czaisz schematow
Czy zamach (konkretnie wieniec) jest taki sam jak do 1.4 ?
Skoro chlopaki zakladaja kola i sprzegło 200mm pod skrzynie poldkowa z seryjnym rozrusznikiem to raczej tak. Kolo od 1,8 jest pod 215mm i nie wejdzie, musi byc od 1,6 jak ma byc skrzynia poloneza. Jak naboj jest w dobrej cenie tzn caly motor z wiazka i reszta to osobiscie bym sie nie zastanawiał, tylko brał, nawet zeby potem to sprzedac komus
toś taki silnik miał w rękach ? Bo narazie stoi w samochodzie... i nie bardzo mogę go wyjąć (kwestia kasy i zaliczki.. bo przecież jak silnk jest w aucie to przyszły kupiec chce go sprawdzić i nie wyjmą mi go.)
kto nie ryzykuje ten nie ma - skoro jezdzi 125p z takim motorem to znaczy ze sie da, pytanie ile jestes w stanie zrobic sam coby obciac koszta i w jakim stanie jest motor. Jak polegniesz(czego oczywiscie nie zycze) to mysle ze chetny na kompletny motor sie znajdzie, jak nie tu na PTK, to na innych forach FSO, ewentualnie na forum rovera. Kwestia ceny