Autor Wątek: Nie zawsze pompka sie odzywa w GSI.  (Przeczytany 2064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie zawsze pompka sie odzywa w GSI.
« dnia: Listopad 22, 2011, 13:06:32 pm »

MultipointInjection

• Gość
Witam. Czy w GSI-kach jest to normalne? Czasami po zgaszeniu samochodu i przekreceniu zapłonu pompka sie nie odzywa. Drugie zaś moje pytanie tyczy się czegoś takiego że samochód w momencie gdy nie zostanie odpalony za pierwszym strzałem musze go pózniej bardzo długo krecić aby zapalił obojetnie czy to na LPG czy benzynie. Nie ma róznicy czy samochód jest zimny czy ciepły. Czego to może być wina ? Z góry dziekuje za wskazówki.

Odp: Nie zawsze pompka sie odzywa w GSI.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2011, 17:27:04 pm »

Offline qziok

• Sympatyk
    • Coupé Plus
jak mam mało paliwa to mam to samo, innego powodu tej usterki nie stwierdziłem ale jak nie załapie za pierwszym to mogiła, trza kręcić

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2011, 17:33:33 pm »

MultipointInjection

• Gość
Czy mam rezerwe, pól baku, czy pełny to jest tak samo :(

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2011, 17:38:35 pm »

Offline Maćko

• Sympatyk
    • Atu + 1.8 LPGTi 23E
U mnie w roverku też się nie zawsze odzywa - to chyba zależne jest od ciśnienia panującego w układzie, jak rano próbuję odpalić to pompę zawsze przed rozruchem słychać, ale jak na przykład podjadę do sklepu i na chwilę zgaszę to jak za chwilę odpalam to pompy nie słychać dopóki nie zakręcę rozrusznikiem, a silnik odpala bezproblemowo.
Był: Caro '93
Jest: LPGTi - Atu Plus 1.8 VVC 160+KM 23E | Renault Laguna 3 GT 2.0 dCi 178KM

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2011, 17:55:00 pm »

MultipointInjection

• Gość
No to tak jak u mnie. Ale czemu jak nie odpale samochodu za pierwszym strzałem to musze go pózniej długo krecic aby zapalił ??

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2011, 19:30:47 pm »

Offline qziok

• Sympatyk
    • Coupé Plus
może jakiś zaworek zwrotny rypnięty?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2011, 19:32:37 pm »

piciek

• Gość
No to tak jak u mnie. Ale czemu jak nie odpale samochodu za pierwszym strzałem to musze go pózniej długo krecic aby zapalił
a masz LPG?

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2011, 19:42:39 pm »

MultipointInjection

• Gość
Tak LPG też posiadam. I tak samo sie dzieje gdy go nie odpale za pierwszym strzałem czy na benzynie czy na gazie trzeba go długo kręcić

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2011, 20:56:27 pm »

piciek

• Gość
Tak LPG też posiadam. I tak samo sie dzieje gdy go nie odpale za pierwszym strzałem czy na benzynie czy na gazie trzeba go długo kręcić
sprawdź elektrozawór czy nie puszcza LPG, jeśli choć trochę puszcza, mozesz mieć zjawisko, takjakby byl zalewany, dosyć długo w oboszu z tym walczyłem, wymieniłem elektrozawór od LPG i na benie i na LPG już to nie występuje.