Cytat: bartek66977 w Dzisiaj o 21:38:06
Kurde a miałem pisać że fajnie z nimi wygląda Jak widać kwestia gustu
Kiepski efekt, bo te pomaranczowe folie nie sa do konca przezroczyste. Można by się pobawić farbką witrażową jak ktoś nie chce kupować oryginałów pomarańczek. Hondziarze stosują takie patenty i wygląda to naprawdę jak oryginał.
Póki co jest w takiej konfiguracji jak widać, zrobiłem czarne wnętrza reflektorów a na czarne kierunki byłem zbyt leniwy, więc kupiłem świeżo oklejone pomarańczową folią od kolegi G7MISIO, bo jemu jednak efekt oklejonych kierunków się nie spodobał i postanowił kupić jednak fabryczne pomarańcze, a ja stwierdziłem, że te oklejone będą wyglądały lepiej z czarnymi lampami i tak zostało. Od czasu ich założenia miałem już to feralne uderzenie przez zjeżdżające z górki Stilo bez "kierowniczki" i prawy kierunek jest pęknięty, nosek jak widać i wygląda jak wygląda. Będą fabryczne pomarańcze, lub białe spolerowane z czarnym środkiem, jeszcze nie wiem.
Grunt że jeździ bezawaryjnie, że własnymi rękami spasowałem go po stłuczce, a lakier położę sam w tym roku i to nie tylko na nosku, bo sporo spraw jest do poprawy, i bez względu na ewentualne niedoróbki, do których dojść musi, bo lakiernikiem nie jestem, doświadczenia nie mam, godzę się na nie, nie mając jednocześnie zamiaru zostawić grubej kasy u profesjonalnego lakiernika - ważniejszy od idealnie dobranego i położonego lakieru jest brak rdzy i konserwacja, a sprawą nadrzędną jest bezpieczeństwo, dlatego za pieniądze jakie wydałbym na lakiernika, wolę kupić m.in. 15" felgi i dobre, nowe letnie opony.
Plany na 2013:
- wymiana poszycia obu przednich i prawych tylnych drzwi, nowa maska, nowe błotniki przednie,
- minusowy nosek /kupione/,
- atrapa orciari w oryginalnej wersji "siatex" /kupione/,
- szyberdach /kupione/,
- stabilizator z kombi /kupione/,
- Hertz'e ESK 165 z tweeterami na przód /kupione/,
- ogarnięcie komory silnika,
- ogarnięcie wnętrza, wygłuszenie drzwi,
- lip na tylną klapę /kupione/,
- 15" felgi na lato i nowe opony,
- wymiana części eksploatacyjnych /to na bieżąco i tak się robi/,
- i inne pomysły, które wskoczą mi do głowy w międzyczasie, albo o nich nie pamiętam.