FSO Polonez Caro 1.5 GLE
Mój 5 Polonez
W tym momencie stoi wrośnięty w ziemie :mrgreen:
Silnik po środowej próbie odpalenia jeszcze się buntuje i nie chce zagadać ale ma prawo już długooooo stoi nie odpalany
Z tego co mogę o nim powiedzieć na chwile obecną to że blacharka jest do przyjęcia, a z wyposażenia dodatkowego to:
- kierownica FSO SPORT oryginał
- fotele IG Relaks
- el. szyby przód
- owiewki Heko
- rolety szyby tylnej
- chromowane rynienki z Borka
- atrapa z logo cupety
dodatkowo dostałem do niego
- szprychowe alu OZ
- Truckowa stal
- Orciari w którego skład wchodzi dokładka tylnego zderzaka, progi i nakładki na drzwi brak dokładki przedniego zderzaka i atrapy
- komplet skajowych boczków w bdb stanie
- nowa atrapa wzorowana na rządówkę z białymi lampami
- drugiego Poloneza DOHC zjedzonego przez rudą sucz (dawca napędu )
- cały nowy układ wydechowy do zamontowania
- pierdoły o których jeszcze nie wiem
chce jeszcze wysępić cztery stalowe felgi 14" z mirafiorki tzw motylki
z moich poprzednich Poldkow zostało mi jeszcze trochę rupieciarstwa
- Lotka na klape Orciari
- alufelgi TipTop 13" 5 sztuk
- jakaś drobnica
Więc Poldek będzie jeszcze dobrze wyglądać
Na pierwszy ogień idzie odpalenie 1.5 GLE które się w nim znajduje założenie alu oczywiście szprychowych bo się keystut upiera na nie.
Chyba że uda mi się od niego wysępić 14" w motylkach z Mirafiori i wyrwanie go z tego doborowego towarzystwa w którym teraz stoi czyli 3 Polonezy w tym jeden DOHC, Fiat Mirafiori MK III i Polonez VAN
(prototyp z FSO zarejestrowany jako 9 osobowy, z innych ciekawostek Van posiada oryginalny nos Cupe-ty oraz przedni zderzak jak i listwy boczne )
Jak już Niuniuś odpali i wyjedzie to zabieramy się za wyciąganie DOHC z jednego z pozostałych i jego niestety dosyć $$$ remont
oraz kompletowanie części takich jak:
- el. lusterka
- Orciari
- IG Standard lub Akupresura
PODZIĘKOWANIA dla Keystuta za budę i silniczek no i parę rarytasów
P.S dla przypomnienia fotki moich byłych sprzedanych POLONEZÓW1. 94" Caro 1.6 GLE+LPG
2. 98" Caro + 1.6 GSI+LPG
3. 95" Caro 1.4 GLI + LPG
4. 95" Caro 1.4 GLI