W związku z tym zapytuję o pomysły/zapotrzebowania na różnego rodzaju czujniki czy elementy
wykonawcze do Poloneza, bo prototypowanie elementów mnie sporo kosztuje i wolę zrobić
wszystko od razu. Czekam na dobre pomysły 
Zastanawiałem się nad zakupem UKP do Poloneza głównie z powodu nieudanych lampek sygnalizacyjnych przy liczniku. Kiedyś podczas awari alternatora lampka braku ładowania nie zapaliła się wcale, a ponadto te lampki nie są widoczne kiedy na dworze świeci słońce (Polonez Kombi). Kupiłem za 10 zł prosty mechanizm w postaci 3-kolorowej diody LED, która sygnalizuje prawidłowe napięcie w instalacji (za małe - świeci na czerwono, słabe - na pomarańczowo, przy właściwym na zielono), który planuję zamontować tak żeby świecił prosto w oczy i był widoczny, ale dużo lepszy byłby komputerek, który sygnalizowałby dźwiękiem spadek napięcia w wyniku zerwania paska klinowego oraz wzrost temperatury silnika ponad wyznaczoną wartość, np. 97 stopni. W ten sposób można by uniknąć awarii uszczelki pod głowicą, tym bardziej że moja jest fabryczna. Dobrym pomysłem jest również sygnalizacja dźwiękowa niewłączonych świateł. Tu jest sporo innych pomysłów:
http://www.telwis.pl/uniwersalny-komputer-pokladowy-ukp-p-119.htmldla mnie najważniejsze byłoby żeby komputer pilnował czy nie urwał się pasek, czy alternator nie wysiadł lub nie gotuje się w silniku no i żeby był do kupienia gotowy z ramką zegarka (nabywca oddaje swoją ramkę przy zakupie).