Autor Wątek: Kupno Auta z Niemiec  (Przeczytany 27093 razy)

Odp: Kupno Auta z Niemiec
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 19, 2012, 08:20:39 am »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
    • Atu(-) ABIMEX [*] / E46 Touring
Pewnie klapa będzie chciała gnić bo została struktura naruszona więc gościu chce auto pogonić puki jakoś wygląda a ty później się męcz i spróbuj sprzedać...
zdecydowanie koles sie boi i chce pogonic ,bo przestraszyl sie ,ze mu zardzewieje klapa... ktora pewnie za 200pln pod kolor sie kupi ;]
Chyba do Poloneza...
Zaprawki to lakierowanie całych elementów...
Rysy...
Za dużo trzeba włożyć po kupnie i się bawić
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 08:32:58 am wysłana przez danieldeni20 »
Cytat: KGB
JA mam w OHVce 5W40 i nie mam wskaznika to sie nie martwie :mrgreen:

Moje auta :

BMW E46 2002 2.0D: http://www.autocentrum.pl/awc/danieldeni20/bmw-seria-3-2002/

« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 19, 2012, 08:44:45 am »

piciek

• Gość
http://allegro.pl/listing.php/search?category=18704&change_view=1&order=pd&sg=0&string=toledo
jak widać wcale klapy do seata golfa nie są takie drogie.
oczekujesz od auta, że ma być bez żadnej ryski to kup sobie nowe salonowe, robisz z kolesia, który chce sprzedać jakiegoś oszusta. Każdy sprzedający chce sprzedać jak najkorzystniej, a Ty jako kupujący albo wszystko dostrzeżesz od razu albo wyjdzie w praniu. Chcesz sobie kupić toledo to kup, jednak nie rozumiem po co cała inwestygacja na forum nad jakimś egzemplarzem. To jest forum o polonezach, a nie o swetrach w innej skórze. To nie polonez, że kupisz ideał za 2K PLN, tylko samochód, który kosztował na początku 2x tyle co polonez i wyprzedza to auto o kilka epok. Jakiego używanego auta byś nie kupił, będzie wymagany wkład finansowy. Musisz i tak wymienić kompletny rozrząd, oleje, paski, płyny, odgrzybić klimę, wyprać fotele zrobić przegląd, opłacić rejestrację i ubezpieczenie, itp. A i tak się coś spier... zepsuje. Taki urok kupowania używanego auta bez względu na to czy to Maluch, czy Maybach.

« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 19, 2012, 08:50:24 am »

Offline damian6819

• Sympatyk
    • Polonez 1.4 95' PB/ LPG =>swap 1.6 16v LPG
Jakiego używanego auta byś nie kupił, będzie wymagany wkład finansowy.
Amen :)

Co do tematu, są ładne używane Toleda, tylko albo cenią się strasznie, albo sprzedawane jest do rodziny...
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 08:52:07 am wysłana przez damian6819 »
totalitarne forum fso jednak zweryfikuje wszystkich - pełna lustracja
Samochód jest dla człowieka, a nie człowiek dla samochodu.

« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 19, 2012, 08:52:06 am »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Temat poleci do kosza.
Jeśli ma jakieś zdjęcia z kolizji i zderzak nie ucierpiał to możliwe że się zdecyduje. Cudów nie oczekuje ale przeraża mnie ze trzeba 2 miejsca lakierowac..

Moje auta :

« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 19, 2012, 08:53:02 am »

Offline damian6819

• Sympatyk
A ile masz zamiar pojeździć tym furem ?

« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 19, 2012, 08:54:53 am »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Ze 3 lata może więcej..
Dokładnie Damian
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 09:01:53 am wysłana przez danieldeni20 »

Moje auta :

« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 19, 2012, 09:33:24 am »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
http://allegro.pl/listing.php/search?category=18704&change_view=1&order=pd&sg=0&string=toledo
jak widać wcale klapy do seata golfa nie są takie drogie.
oczekujesz od auta, że ma być bez żadnej ryski to kup sobie nowe salonowe, robisz z kolesia, który chce sprzedać jakiegoś oszusta. Każdy sprzedający chce sprzedać jak najkorzystniej, a Ty jako kupujący albo wszystko dostrzeżesz od razu albo wyjdzie w praniu. Chcesz sobie kupić toledo to kup, jednak nie rozumiem po co cała inwestygacja na forum nad jakimś egzemplarzem. To jest forum o polonezach, a nie o swetrach w innej skórze. To nie polonez, że kupisz ideał za 2K PLN, tylko samochód, który kosztował na początku 2x tyle co polonez i wyprzedza to auto o kilka epok. Jakiego używanego auta byś nie kupił, będzie wymagany wkład finansowy. Musisz i tak wymienić kompletny rozrząd, oleje, paski, płyny, odgrzybić klimę, wyprać fotele zrobić przegląd, opłacić rejestrację i ubezpieczenie, itp. A i tak się coś spier... zepsuje. Taki urok kupowania używanego auta bez względu na to czy to Maluch, czy Maybach.

potwierdzam i zgadzam się. Są fora seata, vw , udaj się tam, powiedzą ci o bolączkach każdego modelu, na co zwrócić szczególną uwagę. Na twoim miejscu , wziął bym miernik w łapę i na giełdę niż siedzieć i patrzeć na allegro i snuć który jest ładny , a który złom.
. To jest samochód używany, w którym zawsze musisz coś wymieniać , poprawić, podstawowe rzeczy eksploatacyjne i takie tam. Szukasz do 14 tysięcy i szukasz ideała, nie znajdziesz w tej cenie takiego. Lepiej odczekaj i dołóż i kup coś młodszego rocznikiem, w 1,8 benzynie, bo rozumiem że TDI nie chcesz. Szukaj zarejestrowanego w Polsce, nieraz trafiają się na giełdach w znośnym stanie po 1 właścicielu w PL.
Nie wiem czemu uparłeś sie tak na seata ( blacharkę ma kiepską, miałem 2 SEATY  INCA i niestety dobrego słowa o blacharce nie powiem). Znajoma miała leona z 2001 roku i co w okolicach ucha od zamka rdza pod lakierem, na rantach, okolice błotników, walony nie był ale rdza była.
Na twoim miejscu Szukał bym BORY, lepiej wykonana, lepsze wyposażenie , lepsze materiały. Seat ma tandetne plastiki, kolor szary , taki ulepiony. A zresztą wszystkie na płycie Golfa IV są ciasne z tyłu, wiec nie przeskoczy z tym tematu że ma dużo miejsca, bo nie ma.

FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 19, 2012, 10:44:53 am »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Auto też ma mi się podoba a na giełdę mam 120 km. Bora tak paskudna że szok. Toledo jest mi śliczne. Na forach Toledo zero ruchu dlatego wolałem was zagadac i przepraszam ze cie boli mój temat ... Mam więcej kasy panie ale nie dam nie wiem ile za niego ...
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 10:47:54 am wysłana przez danieldeni20 »

Moje auta :

« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 19, 2012, 10:55:48 am »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
Auto też ma mi się podoba a na giełdę mam 120 km. Bora tak paskudna że szok. Toledo jest mi śliczne. Na forach Toledo zero ruchu dlatego wolałem was zagadac i przepraszam ze cie boli mój temat ... Mam więcej kasy panie ale nie dam nie wiem ile za niego ...

nie boli mnie temat bo  wiem co to jest vw i sam ujeżdzam od 2005 tylko zachodnie, a fso służy mi jako zabawka.
osobiście dla mnie seat to gorsza jakość niż skoda, obiektywnie dla mnie jest tandetny w środku , ale to nie dyskusja co komu się podoba....

FSO cars from POLAND

« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 19, 2012, 12:29:00 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Mi odpowiada ze skurzana kiera i klimatronikiem a kubly dokupie. W JAPONCACH tandeta np Accord 6 która też mnie interesowała. Jeszcze poszukam albo pożyczka i A3 II się kupi

Moje auta :

« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 19, 2012, 13:01:55 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
A może Toyota Avensis ?
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 19, 2012, 13:38:37 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Odpada.. Oglądałem ale wiem ze to mocne mocne auta :)

Moje auta :

« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 19, 2012, 14:12:15 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
wybrales sobia akurat grupe wiswagenow ,czyli najdrosze auta na rynku (oczywiscie z tych pospolitych),
ceny beda wysokie ,a 14kafli to wcale nie majatek na samochod ,
wiec z ww ,ktore schodza jak swieze buleczki duzo nie ukrecisz ,nawet z benzynowymi silnikami,
gdybys szukal alfy ,ktorej nikt nie chce ,to bys mogl znalezc jakiegos rodzyna nawet w takiej cenie,
JA zawsze celuje w auta niszowe i jakos zle na tym nie wychodze - no ale sam je naprawiam, wiec odpada mi uzeranie sie z kowalami
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 19, 2012, 14:58:35 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Szlak mnie trafi i nic nie kupie...Jak się jakieś podoba to zaraz cos kuzwa nie pasuje...

Moje auta :

« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 19, 2012, 18:01:29 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
A miał ktoś styczność z tym autem ? http://allegro.pl/show_item.php?item=2805035467 Ta marka lubi rudę ale mi się nawet podoba :)

Moje auta :

« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 19, 2012, 18:10:56 pm »

Offline damian6819

• Sympatyk
Jeździłem taką 2 tygodnie tylko że 1.8 w benzynce.Zajebiste :d

« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 19, 2012, 18:11:44 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
A miał ktoś styczność z tym autem ? http://allegro.pl/show_item.php?item=2805035467 Ta marka lubi rudę ale mi się nawet podoba :)

japoniec, części drogie, osobiście nie widziałem aby wychodziła gdzieś ruda.....
FSO cars from POLAND

« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 19, 2012, 18:17:27 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
Jeździłem taką 2 tygodnie tylko że 1.8 w benzynce.Zajebiste :d
1.8 a najlepiej 2.0 bo 1.8 ma tylko 120 koni .. Podobno to głupi przesąd, ze ceny części japońców są drogie... ale grunt, że są bo ojciec jak miał charade to nic nigdzie nie mógł dostać ;/ przypomniało mi się że znajomy miał inną/mniejszą z 1.6 a wiem, że teraz ma chyba jakąś inną V6 bo widziałem i słyszałem jak to śmigło :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 18:19:44 pm wysłana przez danieldeni20 »

Moje auta :

« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 19, 2012, 19:09:55 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
od 3 miesięcy przeglądam Tolki i mam już dość bo przy każdym coś jest :D Chore, chore i jeszcze raz chore jakie wałki nieraz ludzie robią  Nie kupuję za nie wiadomo ile kasy auta ale też nie kupuję trupa za 4 tyś zł że drugie tyle trzeba włożyć ;/
Bo kupując 10-cio letni samochód, który był używany musisz się przygotować na różne niespodzianki. Jak dla mnie ważne w takim kupowaniu jest to, żeby przebieg był w miarę wiarygodny, buda nie była zrobiona z 2 lub 3 innych egzemplarzy, środek wyglądał w miare estetycznie i sprzedający nie sprawiał wrażenia, że tylko jeździł i jak trzeba było dołożyć to jak najmniejszym kosztem. Kupując Passata 3 lata temu też samochód wyglądał na całkiem fajny - niemniej jednak miał kilka skaz. Poza tym 4 opony wymieniłem na dzień dobry. To nie jest nowy samochód i zawsze może się coś zdarzyć.
japoniec, części drogie, osobiście nie widziałem aby wychodziła gdzieś ruda.....
Co do Mazdy to rzeczywiście części abstrakcyjnie drogie (nie widzę uzasadnienia dla tych cen), a i rdzewieć lubią na tylnych błotnikach (taka cecha fabryczna). Osobiście bym się w to nie pakował, bo prawdopodobieństwo kupna paździerza wcale nie mniejsze niż przy Seacie czy VW. Tyle, że części do tych ostatnich są tańsze i lepiej dostępne.
Pomóżmy Jackowi!

« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 19, 2012, 20:27:11 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
od 3 miesięcy przeglądam Tolki i mam już dość bo przy każdym coś jest :D Chore, chore i jeszcze raz chore jakie wałki nieraz ludzie robią  Nie kupuję za nie wiadomo ile kasy auta ale też nie kupuję trupa za 4 tyś zł że drugie tyle trzeba włożyć ;/
Bo kupując 10-cio letni samochód, który był używany musisz się przygotować na różne niespodzianki. Jak dla mnie ważne w takim kupowaniu jest to, żeby przebieg był w miarę wiarygodny, buda nie była zrobiona z 2 lub 3 innych egzemplarzy, środek wyglądał w miare estetycznie i sprzedający nie sprawiał wrażenia, że tylko jeździł i jak trzeba było dołożyć to jak najmniejszym kosztem. Kupując Passata 3 lata temu też samochód wyglądał na całkiem fajny - niemniej jednak miał kilka skaz. Poza tym 4 opony wymieniłem na dzień dobry. To nie jest nowy samochód i zawsze może się coś zdarzyć.
Co do Mazdy to rzeczywiście części abstrakcyjnie drogie (nie widzę uzasadnienia dla tych cen), a i rdzewieć lubią na tylnych błotnikach (taka cecha fabryczna). Osobiście bym się w to nie pakował, bo prawdopodobieństwo kupna paździerza wcale nie mniejsze niż przy Seacie czy VW. Tyle, że części do tych ostatnich są tańsze i lepiej dostępne.

mądrze piszesz i jestem tego samego zdania.
Tylko  sam wiesz ze przebiegi się kręci bo jak pisał Rafał #1951 nit by nie kupił sprzęta ( obojętnie jakiego) z przebiegiem graniczącym rzędu 300-400 tyś km dlatego cofają liczniki (170-180 a nawet 200 tyś km) do takiej bariery psychologicznej.  Zdarzają się przypadki ale sporadyczne że ma mniej, ale na zachodzie samochody nie stoją tylko jeżdżą typu turystyka itp.
Teraz może ktoś mnie wyśmiać sam mam vw GOLFA V ze 105 km w tdi-przebieg jak najbardziej 350 tysięcy od nowości, w środku zero zużycia po tapicerce czy z wierzchu. Ale nie o tym. Na miejscu Danieldeni20 zaopatrzył się w książke pt "http://moto.allegro.pl/jak-kupic-uzywany-samochod-i2733780805.html". "Jak kupić używany samochód", fajna pozycja do poczytania. Na twoim miejscu wybrał bym się na giełdę lub z handlarzem do Niemiec, i tam szukał, ewentualnie ruszył na Litwę w poszukiwaniu samochodu.  Lub patrzył na allegro i ewentualnie szukał, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 20:29:55 pm wysłana przez mruk1313 »
FSO cars from POLAND