Witam z nowości to w czwartek do poldka wleciały nowe półosie bo w starych skończył się gwint na ostatnim treningu...
http://www.youtube.com/watch?v=kI0q0Zf9DAw&feature=youtu.beGdy kupowałem samochód zastanawiałem się dlaczego nie ma w nim tych śmiesznych dystansów 0,5cm i śruby jakieś takie ponaciągane ale nie sprawdziłem gwintów w półosiach... Jak przypuszczam dystanse zostały zdjęte by bardziej dokręcić śruby bo już nie trzymały jak trzeba a komuś się chyba nie dokręciło kół kilka? razy:/ I później mi się to raz zdarzyło. Zakupiłem wszystkie nowe śruby i wszystkie z tyłu na śmietnik...
Na treningu wyjeżdżając z szykany po prostu odpadło mi lewe tylne koło i tarcza miała bliskie spotkanie z glebą. Na moje szczęście most cały, tarcza i reszta też. Powyżej widać efekt, ledwo wróciłem do domu jadąc całą drogę maksymalne 20-30km/h i niszcząc kilka starych śrub bo co chwile musiałem je zmieniać. Po szybkich oględzinach wyszło że koło trzymało się na jednej śrubie, niedługo postaram się zrobić zdjęcia jak gwint wyglądał;)
Przez to wszystko samochód stał kilka dni bo nie mogłem znaleźć półosi w rozsądnej cenie nigdzie w mojej okolicy:/ ostatecznie przyjechały z Opolskiego za 70zł/sztuka:) Oczywiście z drugiej strony było tylko troszkę lepiej więc prędzej czy później bym miał to samo więc wymieniłem obie półosie.