@utek. Zawsze chcesz byc madrzejszy. Jak widac pare postow wyzej, orygjnalna naklejka budzi watpliwosci, wiec troche kreatywnosci i juz ktos moze miec pewnosc, jakie obwody zabezpiecza dany bezpiecznik. To ze akurat klakson jest z wentylatorem chlodnicy, a awaryjne z radiem itd zwiazane jest z budowa wiazki, aby nie ciagnac kilometrow dodatkowych przewodow. Oczywiscie przed kazda jazda nalezy sprawdzic, czy wszystko jest w porzadku, jednak kto to robi? Wsiada sie i jedzie. Ile razy uzywasz podczas jazdy sygnalu dzwiekowego? Twoje gadanie, ze sprawdzanie klaksonem, czy dobry jest bezpiecznik jest jednym slowem bez sensu.
@Zoltan, tez sie troche obawiam pozniejszego spasowania elemantow, ale jestem dobrej mysli.
plan jest taki:
Grodz - 2x mata z aluminium + 2x mata filcowa z aluminium, wewnatrz mata z aluminium + mata filcowa + oryginalne wyciszenie
Maska - mata z aluminium + mata filcowa z aluminium + oryginalne wyciszenie
Podloga - mata bitumiczna + wloknkna filcowa prasowana 10mm + oryginalne wyciszenie
drzwi plat zewnetrzny - mata bitumiczna, plat wewnetrzny mata bitumiczna, od strony boczka pianka wysokoelastyczna 10mm
Dach - wloknina filcowa 7mm
Bagaznik podloga - mata bitumiczna + wloknina filcowa prasowana 10mm
Boki bagaznika - mata bitumiczna
Klapa bagaznika - pianka 10mm
dodatkowo pianka 10mm pod deske rozdzielcza i wszelkie plastiki.
pianka latwo sie ugina i nie chlonie wody, mozna ja scisnac do 1 mm, wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu z mocowaniem.