Po sąsiedzku więc pojechałem obejrzeć:
http://olx.pl/oferta/polonez-caro-plus-silnik-1-4-mpi-rover-super-stan-ekstra-wyp-100-sprawny-CID5-IDglBmp.htmlcena spadła z 6999 do okazyjnych 3990:)
Tragiczny nie jest ale do ideału sporo brakuje. Sympatyczny i rzeczowy sprzedający, można się dogadać ale o tym za chwilę.
Samochód ogólnie w kupie się trzyma, silnik pracuje dobrze, brak oznak HGF'a, uszczelka robiona 2 lata temu. Sam silnik dość cichy choć dynamika jak dla mnie przeciętna. Nadwozie miejscowo z korozją, wyłazi przy tylnych zderzakach, przednich błotnikach na dole, trochę przy drzwiach, zaprawki robione przy słupkach / dachu. Mocowania lewarka raczej słabe, mocowania drążków jeszcze oryginalne. Podłoga i podłużnice bdb. Mechanicznie przeciętnie - do roboty układ kierowniczy bo luz jak w Starze, skrzynia biegów niemiłosiernie wyje więc albo nie ma oleju albo koniec łożysk. Sprzedający wspominał coś że wymieniał półoś ale nie wiem czy nie był wymieniany most kpl. bo jak na Rovera słabo przyspieszał więc może ma założony zwykły most. Połamana miarka od poziomu oleju ale coś tam widać. Ogólnie nie jest to samochód dla szukającego ideału, trzeba na dzień dobry trochę siana włożyć aby zaczął jeździć a potem można popracować nad wyglądem. Ładne wnętrze.
Samochód ma koniec OC, ostatecznie udało mi się wynegocjować kwotę 2500 zł z kołami zimowymi, nie mniej nie zdecydowałem się na zakup.