W DF-ie to miałem tak ze tylne klocki to mi ?cierał zawsze pod k?tem , czyli górn? częć wycierał szybciej niż doln? , i nie wazne jakie to klocki były , inaczej natomiast jest z hamulcami Lucas klocki się na całej powierzchni równomienie ?cieraj? , a w starym układzie to miałem tak ze z reguły klocek od strony wewnętrznej ?cierał się szybciej niz ten od zewnętrznej a w Lucasie nie mam tego problemy , jak juz się kontolka zapala zuzycia okładzin choć z reguły jeżdzę az blacha zacznie trzec o blachę :oops: to jeden i drugi klocek jest starty do blachy ten wewnętrzny i ten zewnętrzny, na klockach Lucasa zrobiłem na przodzie ok 35kkm , natomiast mam teraz niemieckiej firmy jakie? i już mam przejechane ok. 30kkm na nich. Polskie klocki nie s? zwykle najlepszej jako?ci , do starych układów można kupić komplet za chyba 13 zł. na przód , do układu Lucasa widziałem kiedy? po 34zł. Ja dałem za ten niemieckie (nie Lucas ) co? koło 60 zl. a Lucas kosztował wtedy 70 pare złociszy . Poza tym polskich producentów klocki to osobi?cie nie polecam .