Auto posiadam od 5 października 2013. W momencie zakupu przebieg 66300 km. Polonez kupiony w zasadzie od 1 właściciela. Instalacja gazowa Elpigaz. Blacharka w stanie bardzo dobrym i jak narazie nie ma miejsc które wymagałyby naprawy.
Jest to mój pierwszy polonez w życiu. Poprzednio jeździłem Fso 125p.
Obecnie jeżdże nim na codzień i cieszę się z braku soli na drogach i bezawaryjności poloneza.
Auto chciałbym doprowadzić do jak najlepszego stanu.
Na wiosne wymienie maske, obydwa zderzaki, deske rozdzielczą i założe 5 ramienne alufelgi.
Ostatnio dzięki koledze z forum udało się zdobyć tylny spojler dedykowany do Atu. Dziś go przymierzałem i jutro pewnie zamontuje na stałe.
Poszukuje jeszcze foteli Inter Groclin w kolorze pasującym do auta. Najlepiej te najwygodniejsze czyli akupresura ewentualnie standardy. Co do relaxów sam nie wiem, ale z tego co sie orientuje sa niemal identyczne jak fotele które mam obecnie więc co do ich wygody mam wątpliwości.
W standardowych taboretach które mam najbardziej przeszkadza mi wbijanie się fotela w kregosłup na odcinku lędźwiowym.
Krótko mówiąc auto chciałbym zrobić niemal identyczne tak jak były Atu+ kolegi Szakala od którego zresztą mam sporo części.
Zaczynam od rzeczy wizualnych bo mechanika jest ok, a na czym się skończy jeszcze sam nie wiem.
Przymiarka spojlera: