1. czy można płacić na miejscu bez wcześniejszej deklaracji?
2. jak wygląda częściowe uczestnictwo np. jeden czy dwa dni? - obawiam się że może mi się nie udać na całość załapać
3. Czy nocowanie w aucie = nocowanie w namiocie?
4. czy na torze FSO będzie możliwość wypożyczenia kasku? - nie będę kupował kasku dla jednego czy dwóch przejazdów
5. gdzie można skierować zapytanie o nocleg w ośrodku do organizatorów czy bezpośrednio do ośrodka?
1. Można, zapewne stawka będzie trochę wyższa w dniu imprezy. To ogłosimy niebawem. jeśli chodzi o miejsca w pokojach, to może być róznie.
2 Opłata za uczestnictwo w zlocie jest jedna- podobnie jak na karolewie. W cenie jest zlot i możliwość startu na torze fso.
Przybywasz na sam tor, czy tylko na jeded dzien, czy uczestniczysz w całej imprezie-opłata jest stała.
3-z tego co wiem nie-nocleg w aucie jest za free, ale w cenie noclegu w namiocie jest też dostęp do łazienki (cywilizowanej)
Dopytam i odpowiem konkretnie.
4. z kaskiem nie będzie problemu-zawsze można od kogoś pożyczyć. Ja postaram się udostępnić jakieś dwa moje do waszej dyspozycji.
5. noclegami zajmuje się Palec z forum 125p. Niebawem będzie ogłoszona lista dostępnych konfiguracji pokojów. Palec przebywa na ptk, można pisać PW
nocleg nie jest obowiązkowy. Z identyfikatorem można wejśc dnia następnego.
NNW- to ubezpieczenie jest potrzebne, gdy chcemy startować na torze fso. NNW może być na samochód, może być na osobę z innego źródła-ważne by móc przedstawić dokument ubezpieczenia sędziemu. Nie musi być typowo sportowe.
Próby sprawnościowe organizowane na torze są w pełni legalne i działają za zasadach PZM. są sędziowie, wytyczona przez nich trasa, badanie kontrolne, etc.
Auto powinno spełniać wszystkie wymagania regulaminu PZM- czyli być po prostu sprawnym, wyposażonym samochodem z dokumentami z paroma dodatkami, jak ww kaski.
Po prostu stawiamy się jak na zwyczajny KJS
Atrakcji dla rodzin z dziećmi jest wiele-plac zabaw, plaża, las, ścieżki rowerowe i inne zalety przebywania nad wodą. Ośrodek jest "na poziome" więc jak najbardziej można się wybrać z cała rodziną. dodatkowo terenu jest tak wiele, że bez problemu można "uciec" od zlotowania. Także zapraszamy kompletach
Co do aut tzw plastików- jest dla nich przewidziany parking 50m od naszego placu zlotu, zaraz przy ośrodku. Brak możliwości wjazdu na plac zlotowy to jedyna niemożliwość dla plastika.