Witam wszystkich. Przedstawiam wam swój lecwy samochód, którego aktualnie przywracam na drogi
Głównym bohaterem jest Polonez 1500 z 1981r, który umierał kilka lat na parkingu pod drzewem na jednym z Krakowskich osiedli:
Pierwsze mycie:
Pod pokrowcami kryje się brudna, ale w dobrym stanie tapicerka
Auto jeździ ale nie hamuje, więc do dzieła
:
Szybkie odświeżenie felg żeby tak nie straszyły:
Po zmyciu kilkuletniego zielonego mchu z karoserii, odnalezieniu iskry, udało się uruchomić sprzęt i okazało się że mechanicznie nie jest źle. Przywróciłem go trochę do ładu (wymiana filtru, oleju, paska, przewodów bla bla itp itd..) i zrobiłem nim około 700km:
Wyciąganie wnętrza:
Po usunięciu konserwacji wewnętrznej, ukazuje się podłoga w całkiem niezłym stanie jak na wiek Poldka-standardowo dziury przy miejscu na lewarek:
Aktualnie Polonez czeka na swoją kolej u blacharza który jest zamówiony na wrzesień, lecz nie wiem jaki rodzaj progów muszę kupić do Poloneza aby pasowały
Z biegiem lat progi różniły się w jakiś sposób? Znacie może jakiegoś dobrego sprzedającego na Allegro itp u którego mogę kupić sprawdzoną co do jakości blacharkę? Potrzebuję progi zewnętrzne lewa i prawa strona, przednie podszybie, podproże z lewej i prawej strony.
P.S Przepraszam za mało ciekawe zdjęcia, ale niestety nie wszystkie są mojego autorstwa