wsiadasz jedziesz 2-3 km i gasisz, w tym czasie często wskazówka od temp nawet się nie uniesie.
jak jedziesz rownym tempem bez zatrzymywania sie i ruszania ,to nawet na zimnym parowniku sterownik ustali prawidlowa (dla ustawien) mieszanke,
problem zaczyna sie,gdy temp. spda ponizej -10*C
Problem w tym, że tak nie jest, bo po pierwsze, nie mam żadnego sterownika do LPG, a po drugie od skrzyżowania do skrzyżowania mam średnio jakieś 300m, żeby było weselej to praktycznie wszędzie stoi STOP... Do tego idealnie płasko nie jest, więc przy podjazdach trzeba depnąć. No i stan samego silnika do idealnych raczej się nie zalicza, co prawda nie sprawdzałem kompresji, ale szału nie ma.
Brak większej róznicy w jeżdzie na PB/LPG.
Czyli tak jak podejrzewałem

Do sekwencji nastrajam się już 2 rok, ale póki co pieniążki jak zobaczyły cenę za gotowy, dobry komplet, rozchodziły się na bardziej doraźne potrzeby, dlatego chyba zacznę co miesiąc kupować pojedynczo jakieś graty i wrzucę wszystko jak będzie skompletowane, albo jak będę wrzucał 1,8.
Zastanawiam się tylko nad wtryskami, bo te bardzo szybkie są potrzebne do fullgrupy, a obecnie mam sterownik od 1,6, który jest już na półsekwencji, de facto sterownik od 1,8 też będzie na półsekwencji, więc jakie wtryski będą do tego dobre?