To tym bardziej ktoś powinien ogarnąć taki temat.Ja już bym nawet odżałował jakieś grosze i bym zapłacił za możliwość dostania skanu danego prospektu w najlepszej możliwej jakości.Mam tego trochę z internetu skopiowanego, ale to wszystko jest albo zdjęcie, albo ogólnie marna jakość i przy powiększeniu, rozmywają się wszystkie literki i inne szczegóły.Z tego dobrego wydruku nie będzie.Skoro fso na to kładzie lachę, to sami powinniśmy coś ogarnąć. Np.na taki prospekt z caro "NEW" który niedawno zakupił tomekk, pewnie wielu chętnych by było, bo to jeden z najładniejszych.Gdyby każdy mu wyrzucił np. po 2 pln za skan w superhiperextra jakości, to by pewnie zarobił na kolejnego poloneza

A ja myślę jeszcze, że biorąc pod uwagę wszelakie akcje z kalendarzami, to pewnie gdyby wydrukować taki gotowy, dla wszystkich chętnych, oczywiście "na zapisy" nie w ciemno, to wszyscy by byli zadowoleni.Jednak, zacznijmy od podstaw, dobry skan i już by można było na własną rękę coś ogarnąć.
A z tymi częściami, to co niby? Bo jakoś nie słyszałem, żeby fso cokolwiek dzisiaj produkowało.Gdyby chociaż części blacharskie robili, to zbyt by był, bo blacha, to podstawa w polonezie.Ale to tak samo by można marzyć, żeby Groklin produkował nowe fotele do polków, albo chociaż wyprodukował partię materiałów.Wyobrażacie sobie, dostać dzisiaj "rolkę" nowiutkiego materiału w krzaczki?

Tapicerzy by mieli co robić, gdyby materiał był dostępny od ręki.Można by sobie produkować boczki, fotele i co się tam chce.Niestety, firma się starociami nie interesuje.Pewnie musiało by być zamówienie na konkretną ilość metrów takiego materiału.Swego czasu słyszałem, że Dębica wyprodukowała dużą partię opon do malucha, bo przyszło bardzo duże zapotrzebowanie z hurtowni, czy jakoś tak.Maluchów troszkę zostało, więc byłbym skłonny w to uwierzyć.