W Polsce samoróbek i przebudów nie da się zalegalizować. Mój polonez jest zarejestrowany wiec .....
zarejestrowany jako PN czy jako mercedes
zarejestrowanie nic do tego nie ma, bo :
A jak wyjedzie to??
to pojezdzisz do pierszej psiej kontroli, po ktorej bedziesz mial zabrany DR,
a przegladu to juz nie przejdzie,
i dalej bedziesz mial zarejestrowany samochod, i dalej bedziesz musial placic OC, tylko nie bedzie Ci wolno nim jezdzic,
do pierwszej kontroli lub przegladu, w zaleznosci co nastapi wczesniej
wiec nie wiem po co cwaniakujesz
Nie wiem. Ale chyba dłuższego trucka nie widziałem. paka 2,5 metra. Szukałem najdłuższej maszyny dostępnej w ogłoszeniach.- Zachowałem rozstaw poloneza
a na filmiku wiedziales, ze ML ma wszystko lepsze i wieksze, a teraz juz nie wiesz
to takich rzeczy nie sprawdza sie przed chwyceniem szlifierki ?
krotki truck ma rozstaw osi jak w MLu, a 2.5m pake ma ten dluzszy (LB) i on ma rozstaw osi dluzszy o 30cm,
czyli tak jak w fabrycznym trucku nie masz Ackermana i skrecac to bedzie "bardzo ciekawie",
fabryczny truck ratuje sie tym, ze ma baloniaste waskie opony, na ktorych rozkladaja sie sily przy skrecie, a tutaj masz szerokie walce, ktore za bardzo nie beda sie chcialy ugiac - nie ma to jak zglepiony pickup z kolami rwacymi sie do jazdy kazde w swoja strone
Niestety większość produkowanych jest jako terenówki i pseudoterenówki.
bo taki jest jedyny sens istnienia takiego rodzaju nadwozia - chyba, ze jestes portorykiem, albo nygusem na Bronxie, to genow nie oszukasz
Dlatego wymiana tyłu stała się oczywista, przód poszedł z rozpędu.
i gdybys przyhamowal, to wyszloby cos ciekawego i w sumie bez problemow prawnych,
bez odpustowych poszerzen, tylko odpowiednio poprowadzone burty zaslaniajace tylny szeroki zawias stworzylyby ksztalt klina,
w pierwszych minutach filmiku myslalem, ze cos takiego jest celem
Po ich przeglądzie okazało się że, mam silnik mercedesa 202 , ramę od mla, koła od touarega i bingo. Dla mnie taki pakiet to już 3/4 sukcesu.
gdybys znalazl jeszcze uzywana opone od Stara i choinke zapachowa z Malucha to za pewne tez musialoby sie dla nich znalezc miejsce w tym Trucku,
i to jest glowny problem, bez planow, bez przemyslen ruszyla robota