Witam wszystkich zgromadzonych
Mam następujący problem z Polonezem atu plus '98 Bosch z sterownikiem gazu Stag-50.
Jadąc na gazie sam chaotycznie raz po raz przełącza się na benzynę i z powrotem na gaz, słychać tylko ciągłe załączanie elektrozaworu na butli. Czasami zapala sie lampka check engine. Czasem jest tak że przejadę nawet 50 km na gazie bez problemu, a czasem dostaje jakiegoś szału i ciągle się przełącza Benzyna/LPG
Na benzynie występuje problem z biegiem jałowym. Trzyma wolne obroty nawet przez 5-10 minut by po chwili zacząć się dusić do 500 obr/min i finalnie zgasnąć - chyba że w momencie gdy telepie się na tych 500 obr szybko wyjmę bezpiecznik od zasilania sterownika LPG, wtedy obroty podnoszą się do znamionowych i problem z gaśnięciem znika.
Wymieniłem już silniczek krokowy biegu jałowego oraz sterownik od gazu stag-50 - bez rezultatu.
Byłem z tym u gaziarza, ale nie udało mu sie nic stwierdzić, a jego komputer nie chciał zagadać z poldżerem
Możecie podpowiedzieć co jeszcze mógłbym sprawdzić? już skończyły mi sie pomysły
Pozdrawiam