Autor Wątek: Jest tu jakiś moderator?  (Przeczytany 1850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jest tu jakiś moderator?
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 19, 2026, 21:16:30 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
To trochę też racja. Mój w tym roku zimy nie ogląda, a strasznie miałem ochotę polatać se po śniegu, bo warunki były idealne i się utrzymywały, ale ta cholerna sól... Niemniej, zima to idealny czas na jakieś swapy itp i aż dziw, że nikt nic nie robi. Ale jak mówię, wszystko przeniosło się na fejsa, nawet na jutubie widuję rzeczy, których tu na forum nie widziałem, a pewnie są na fejsie.

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 19, 2026, 21:29:03 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Promocja forum na profilu PTK na fejsbuku mogłaby pomóc, ale musi być osoba od tego i tylko od tego. Trzeba regularnie coś wrzucać, niestety. Ludzie są głupsi niż 10 lat temu i bardziej leniwi. Dla niektórych sam proces rejestracji na forum jest jak wypełnianie PIT-u. Niestety - taka cena ogłupienia społeczeństwa. Zaleta - nie mamy tutaj gównoburz jak na FB, które tam są codziennością i kalek piszących hieroglifami.

lukasz190 - ciesz się, zwątpiłbyś w ludzkość :P Prowadzę profil Stowarzyszenia na FB wraz z kumplem i dzialalność związaną z archiwizacją starych taśm, i się cieszę, że to on wybrał zajęcie się tik-takiem i instagramem, bo ja się do tego nie nadaję.

Pytanie, czy znalazłaby się osoba chętna do prowadzenia profilu i reklamy forum, jak nie możemy zorganizować nawet głupiego zlotu klubowego od kilku lat.
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 19, 2026, 21:52:02 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Ludzie są głupsi niż 10 lat temu i bardziej leniwi.
Krótkie, celne zdanie podsumowujące to, co napisałem.
Dla niektórych sam proces rejestracji na forum jest jak wypełnianie PIT-u. Niestety - taka cena ogłupienia społeczeństwa.
Przypomina mi się film Idiokracja i test z "klockami do dziurek". Może prędzej takie coś, tylko w formie wirtualnej by pomogło?
Ogłupieniu młodzieży się nie dziwię, ale zawsze w takich przypadkach zadaję sobie pytanie, gdzie jest ta "mądrzejsza" (do niedawna) część starszego społeczeństwa, która wcześniej nie była ani leniwa, a ni głupia itp? Nagle zgłupiała? Bardziej adekwatnie do naszej sytuacji: posprzedawali polonezy, kupili sobie po skodzie i nagle już nic nie mają wspólnego ze starymi kolegami? Tak to działa, że sprzedajesz jakieś auto i automatycznie przestajesz być sympatykiem danej marki/społeczności? Nie zostaje nawet sentyment, przez który można tu zajrzeć i napisać parę słów, czy nawet komuś coś doradzić? Pamiętam trochę ludzi z czasów moich początków tu, których tu dzisiaj nie widuję i to wcale nie mam na myśli dinozaurów pokroju Bociana (swoją drogą, żyje ten człowiek?), tylko znacznie młodszych stażem, którzy się tu nie pojawiają (przynajmniej nie oficjalnie) kilka lat. I dziwimy się, że forum słabo stoi, skoro nawet starzy bywalcy, niegdyś regularnie zaglądający, zapomnieli o nim?
Zaleta - nie mamy tutaj gównoburz jak na FB, które tam są codziennością i kalek piszących hieroglifami.
Czasem, jak zajrzałem na jedną z grup, to widziałem jednego i tego samego człowieka wylewającego wiecznie pomyje na polonezy. Gówno itp epitety. Nie wiem, po co tam przyłazi, jak mu nie pasuje? Na takiego rada jest, ale widać, nikomu to nie wadzi. A ludzie piszący z błędami, jakimś niezrozumiałym bełkotem itd, to nierzadki widok. To się chyba nazywa analfabetyzm wtórny? Albo po prostu, analfabetyzm, skoro nie nauczyli się pisać.
lukasz190 - ciesz się, zwątpiłbyś w ludzkość :P Prowadzę profil Stowarzyszenia na FB wraz z kumplem i dzialalność związaną z archiwizacją starych taśm, i się cieszę, że to on wybrał zajęcie się tik-takiem i instagramem, bo ja się do tego nie nadaję.
Oba wymienione przez ciebie "media" to dziś raczej domena młodych i jest to że tak powiem, towar z najniższej półki, istny rak i najgorsze co można znaleźć w internecie. Przynajmniej jeśli chodzi o tik toka. Instagram, to z kolei medium używane chętnie przez pseudo celebrytów i aspirujących do tego miana, do pompowania sobie ego. Takie to wszystko teraz puste i na pokaz. Ludzie nie mający prawdziwych problemów i żyjący w oderwaniu od rzeczywistości. Ale to inna sprawa, bez związku z tematem.
Pytanie, czy znalazłaby się osoba chętna do prowadzenia profilu i reklamy forum, jak nie możemy zorganizować nawet głupiego zlotu klubowego od kilku lat.
Nie wiem, czy znajdzie się chętny do walki o pozornie z góry przegraną sprawę?

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 19, 2026, 22:23:01 pm »

Offline lukasz190

• Kto smaruje, ten jedzie!!
  • Sympatyk
    • PN Caro MR'91
Jeśli chodzi o starszych użytkowników, to często jest tak  jak piszesz, sprzedali samochody itp. Ci którzy nie sprzedali, mają na karku +16 lat ( względem np 2010 roku) i dopadła ich proza życia. Żona ma humory, dzieci niczym szarańcza, kombinowanie jak związać koniec z końcem i gdzie tu znaleźć czas na forum. Młodzież ma swój świat i smartfon przyklejony do ręki. Czasem jadąc autobusem czy tramwajem, zastanawiam się po co oni trzymają te telefony ciągle w ręce. Gdy używają to spoko, bo jak inaczej, ale telefon z ciemnym ekranem, akurat nic z nim nie robią, to po co ciągle go mieć w łapie nie wygodniej schować do kieszeni? taki offtop socjologiczny z mojej strony.

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 20, 2026, 15:00:10 pm »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & ML500'05 & Lancia Y'99 1.2 16V
Temat się nazywa " Jest tu jakiś moderator?" a tak się składa, że jest i porozdaje za offtop każdemu 30% :P

Gorszego tematu do offtopu nie mogliście sobie wybrać hehe
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .