Autor Wątek: hamulce od argenty  (Przeczytany 3100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hamulce od argenty
« dnia: Kwiecień 10, 2005, 22:40:06 pm »

Woj-o#772

• Gość
ja tylko tutułem sprostowania. Do hebli z 132/argenty nie potrzeba piast - sa takie same ja zostawiłem oryginalne jedynie jarzma i zaciski... przydały by się nieco dłuższe przewody hamulcowe ale to już taki szczególnik (ogranicza nieco zwrotno?ć auta przez to - przynajmniej w wersji z zaciskami przed osi?).
To że łada ma 2 tłoczki nie daje nic poza NIECO równiejszym (zakł?daj?c idealnie takei samo wykonaniae tłoczków) rozkładem sił na obie strony tarczy, ale tutaj system lukasa pływaj?cego zacisku (z osłoniętymi prowadnicami) nie jest gorszy raczej...
Łada ma jedn? zaletę te 251chyba wchodzana 13 calowe felgi. Tak a propos to
heble 132 257 mm dałoby sie założyć na fegi aluminiowe 13 które maj? dużo większ? tarcze koła niż stalówki (brak tego przetłoczenia bez sensu zmniejszaj?cego miejsce na hamulce....)

hamulce od argenty
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2005, 21:29:54 pm »

Woj-o#772

• Gość
nie mam lukasów....
moge napisac tylko o tarczach.
Sztuka kosztowała yyy żeby nie skłamac co? koło 50 zeta (55 mi po głowie chodzi...)
Kupione dlatego że sztuka do argenty kosztaowała koło 100 :D

cd..
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2005, 13:59:31 pm »

kawitus

• Gość
Wła?nie kupiłem zaciski i tarcze ~258 od argenty zapłaciłem za to całe 30zł, komplet felg 14x5,5" po 10zł sztuka. Moje pytanie jest takie czy mam zostawić star? pompę hamulcow? (polonez 92) czy władować pompe ze wspomaganiem lucasa + pedały któr? apropo posiadam. Tak szybko  motowałem te lukasy ze kupiłem od aregenty...

hamulce od argenty
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 13:42:13 pm »

Offline święty

• Sympatyk
    • Polonez S1600 powerd by LANCIA 1.6 16v EFI
    • http://www.kswiecicki.prospect.pl
Mam już całe zwrotnice z Argenty - muszę kupić jeszcze klocki i załatwić jedn? tarczę bo jest nieco zużyta.
Teraz kilka zonków - ?ruby od poldka w hamplach przykręcane s? do jarzma , w argencie jarzmo przykręcane jest do blachy na zwrotnicy - czy trzeba przekręcać t? blachę czy można dać dłuższe ?ruby i nakrętki , reszty nie przymierzałem , acha w jednym zacisku jest zwalona gumka od uszczelnienia tłoka   (ta w ?rodku) - czy można to samo kupić czy s? jakie? zestawy naprawcze ?
"jest ryzyko , jest zabawa"

hamulce od argenty
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2006, 14:35:11 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
mozesz dac nakretki
a najlepiej byloby rozwiercic gwinty i dac sruby pasowane z nakretkami
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.