hej, no w szufladzie mam starego Soniacza, ktory ma na obudowie rozrysowane sposoby poł?czeń i jest mostkowanie przy dwóch gło?nikach!! tylko nie mam 1000% pewno?ci czy szeregowe czy równoległe a nie chce mi sie dupy ruszać :oops:
Zgadza się starsze radia które miały 2 kanałowy wzmacniacz i rozdział na 4 gło?niki zrobiony potencjometrem (na wyj?ciu wzmacniacza) w ten sposób się "mostkowało" a tak naprawdę omijało tylko potencjometr fadera.
W nowych radiach nie da się wzmacniaczy mostkować bo s? tam już 4 niezależne wzmacniacze już zmostkowane :mrgreen: .
Zawsze mozan kupic cos takiego TU i pokombinowac cos z tym, ja to wlasnie kupilem no i zobaczymy czy uda mi sie na tych 44W jakiegos subwoofera odpalic pudelko juz mam...glosnik tez (stary Tonsil po renowacji membrany, zawieszenia, cewki itp) no i zobaczymy co to bedzie
Ten wzmacniacz w nowszym radiu nic nie da bo taki sam a nawet lepszy jest w ?rodku, jeżeli się nie myle to układ tda2005 o mocy katalogowej 2x 6W lub 1 x 22W dla 4 omowych gło?ników, dla 2 omowych ma dwa razy więcej ale sk?d takie wzi??ć :mrgreen: jeżeli już go masz i przewijasz cewkę gło?nika to nawiń na 2omy wycisniesz trochę więcej mocy.
Tylko sprawdz jaki to układ bo nie każdy pójdzie w mostku na 2 omach.