0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
"Moze potnij jakiegoś malucha , świat pełen jest tych co tną ale tych co spawają policzysz na palcach jednej dłoni." CRUISER
..tak sobie myślę że mógłbym odpuścić ten drogi karbon i zrobić same repliki z włókna szklanego(mata za 1m kosztuje 14zł gr160). Laminat oszlifować na gładko i położyć czarny mat. I co Wy na to?
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi :twisted:
Rozumiem, że to ma odciążyć samochód trochę. Guma na zderzakach prawie nic nie waży, wzmocnienie jest ciężkie-można je wywalić i zastąpić np. kawałkiem profila alu. A zderzaki gumowe mają duży plus-pukniesz w coś czy zahaczysz i nic im nie jest.
Cytat: El-Portero2 w Marzec 25, 2011, 11:11:09 am..tak sobie myślę że mógłbym odpuścić ten drogi karbon i zrobić same repliki z włókna szklanego(mata za 1m kosztuje 14zł gr160). Laminat oszlifować na gładko i położyć czarny mat. I co Wy na to?Wg mnie (ZANZACZAM) zdecydowanie lepsza opcja
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...
Więc stąd pomysł, żeby przy okazji zrobić wszystkie jednakowe i stare gumy zamienić na laminat....po za tym ewentualna naprawa takiego laminatu to jest jak "1..2..3.. frytki" :D
Cytat: El-Portero2 w Marzec 25, 2011, 17:56:00 pmWięc stąd pomysł, żeby przy okazji zrobić wszystkie jednakowe i stare gumy zamienić na laminat....po za tym ewentualna naprawa takiego laminatu to jest jak "1..2..3.. frytki" :Dpróbowałem kiedys robic forme przedniego noska ale mi sie nie udało. sprubuje jeszcze raz z tylnim tego lata