aa i ja preferuje jednak skrzynie zamkniete,z których bass jest o wiele głebszy ale minusem tego jest to ze ciezko o kick-bass
nie wiem co rozumiesz przez głębszy bas... według mnie głęboki bas to taki w którym częstotliwo?ci chodz? bardzo nisko czyli do około 30-36 Hz a w obudowach zamkniętych ciężko zej?ć do tych częstotliwo?ci, chyba że się posiada odpowiedni głosnik, niech mnie kto? poprawi je?li się mylę.
Skrzynie zamknięte powoduj? ze bas jest szybki, dynamiczny, bardzo dobrze kontrolowany
no i jeszcze tylko mała uwaga (może także się mylę) Kick bass to wła?nie szybkie uderzenie perkusji rzędu 50-60 Hz.
mastach22 normalnie jestem przez ciebie skołowany... :D niech się jeszcze kto? wypowie
!
[ Dodano: 25-10-2005, 21:17 ]własnie je?li chodzi o te gło?niki to fakt że s? raczej przezanczone do użytku domowego, ale jak kto? dobrze pokombinuje to efekt naprawdę jest zniewalaj?cy...
je?li chodzi o pojemno?ci obudów to nie bierzcie od uwagę 100 procentow? tych wymiarów które podaje program! Praktyka bardzo często mija się z teori? programow?.
słyszałem ostatnio Al 2102 (czy jako? tak) Boschmana w skrzynce około 50 litrów no i :shock: polecam, niestety brak info o cenę, kole? załatwił to sobie w rajchu, może na allegro co? podobnego znajdziecie.