Autor Wątek: Trzasnij mocno drzwiami!  (Przeczytany 8708 razy)

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 26, 2007, 11:45:12 am »

Kriss

• Gość
Ja nigdy nie miałem problemów z zamykanie drzwi. Trzeba mieć do tego opracowaną specjalną technike  8)

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 27, 2007, 00:03:37 am »

bruns

• Gość
A ja jak podwożę kogoś starym kantem to nigdy dżwi pożądnie nie zamkną ! Zawsze klapną leciutko i zamek zaskoczy tylko na pierwszą zapadkę . Jak zwracam uwagę że tu trzeba tak trochę z "chlebem" pier..... to są zdziwieni . Poprzyzwyczajali się cholera do zachodnich gdzie wystarczy jednym palcem .

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 27, 2007, 10:46:33 am »

lotoja

• Gość
ja miałem u siebie tak że po zrobieniu powuższych czynności dalej musiałem trzaskac .
Pomogło pier....nięcie w słupek od wewnątrz 3kg młotkiem przez klocek, na wysokości zamka. oczywiście na wyczucie by nie za bardzo(zależy jak całe masz progi) na początku lat 90 we Wrocku w polmozbycie gość nieco przesadził i skończyło się biciem w drugą mańke.

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 27, 2007, 19:03:10 pm »

v-rod_ek

• Gość
Cytat: "bruns"
że tu trzeba tak trochę z "chlebem" pier..... to są zdziwieni . Poprzyzwyczajali się cholera do zachodnich gdzie wystarczy jednym palcem

hehe dobre to dobre :D  :D
mi ostatnio sprężyna od zamka pękła, tak że na pierwszą zapadkę nie zaskakuje, to jak w niemcu jakimś jednym paluszkiem zamykam :)

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 27, 2007, 20:32:00 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Napisz ktora to sprezynka, tez sobie tak zrobie;)

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 28, 2007, 09:51:48 am »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
v-rod_ek, mam dokładnie to samo! :)
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 28, 2007, 19:50:40 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
To Ty tez napisz:P

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 06, 2007, 14:05:58 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
hmmm u mnie to juz na zadna zapadke nie łapie ;/ cały lata luzem :|
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 07, 2007, 13:15:37 pm »

Janisz

• Gość
Eee, wystarczy dobrze drzwi poustawaic i można jednym (no dobra, dwoma :D) palcami zamykać :D

Trzeba tylko pokombinować z podkładkami pod zamkami na słupkach, położeniem zamków, czasami z połozeniem samych drzwi... Do tego dobre zawiaski, niezabity ogranicznik i wtedy zamykanie, to sama przyjemność :D

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 07, 2007, 13:26:03 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
A mi drzwi kiedyś odpadną....

Tylne prawe i przednie prawe w ciagu 4h otwierane ponad 200 razy....  :mrgreen:

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 20, 2007, 13:35:52 pm »

Adampio

• Gość
Cytat: "mirklok"
Od dłoższego czasu cieżko drzwi sie zamykały u mnie , (...)ł. Ale jak się okazało podczas poprawek lakierniczych  ogranicznik od drzwi  był wyrobiony i drzwi za daleko się otwierały i wyskakiwała ta guma w której przeprowadzane są kable  do drzwi , załamywała sie i  działała  tak jak odbojnik

U mnie tez sie guma dotad zgniata ze az peka na obwodzie, potem owijam ja na pare miesiecy czarna tasma izolacyjna a potem zakladam nowa gume. Nie pomyslalem ze to moze byc ogranicznik. Jak stan ogranicznika uznales za  "wyrobiony"?

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 20, 2007, 15:18:13 pm »

Kriss

• Gość
O tym, że ogranicznik jest "wyrobiony" daje się odczuć po kilku czynnikach: gdy drzwi otworzymy same się zamykają, troche ciężej otworzyć drzwi itp. Ja osobiście muszę wymienić ograniczniki w przednich dzwiach jeszcze przed zimą (leżą i czekają a ja nie mam na to czasu  :mrgreen:  ).

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 14, 2007, 13:25:51 pm »

knrdlvn

• Gość
Janisz napisał/a:

Cytuj (zaznaczone)
Eee, wystarczy dobrze drzwi poustawaic i można jednym (no dobra, dwoma :D ) palcami zamykać :D

Trzeba tylko pokombinować z podkładkami pod zamkami na słupkach, położeniem zamków, czasami z połozeniem samych drzwi... Do tego dobre zawiaski, niezabity ogranicznik i wtedy zamykanie, to sama przyjemność :D

Zgadzam się, troche jednak gorzej gdy wina lezy po stronie uszczelki, albo jak komuś bardzo dobrze się drzwi zamykały aż nie kupił nowej nie wiedzieć czemu dwa razy grubszej od oryginała  :shock:

W takim przypadku moja rada to oblookać w którym miejscu drzwi najpierw dolegają do uszczelki (ja w tym celu odkręciłem to metalowe kowadełko ze słupka o które zaczepiają się drzwi, dzieki czemu mogłem je domykać tak jak mi pasowało). Potem ściągamy z danego miejsca uszczelke, bierzemy konkretny młotek i przez odpowiednio długą deske działamy na rant blachy do którego jest mocowana. Potem zakładamy uszczelkę z powrotem i sprawdzamy cośmy narobili i tak do skutku.

Efekt jest taki że u mnie po pól godzinie pracy drzwi zamykają się już całkiem znośnie, nie jest to napewno "dwoma palcami" ale przy odrobinie cierpliwości można uzyskać fajny rezultat.

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 14, 2007, 16:40:10 pm »

Kriss

• Gość
Ja tam sobie poradziłem z tylnią klapą. Otwiera się i zamyka jak w zachodnim samochodzie, na dołach nie tarabani itp. Same plusy, wystarczyło ten metalowy języka klapy który wchodzi w zamek obwinąć dookoła dwa razy taśmą izolacyjną. Szczegół ale cieszy :-)

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 14, 2007, 18:01:50 pm »

Adampio

• Gość
Cytat: "knrdlvn"

Zgadzam się, troche jednak gorzej gdy wina lezy po stronie uszczelki, albo jak komuś bardzo dobrze się drzwi zamykały aż nie kupił nowej nie wiedzieć czemu dwa razy grubszej od oryginała  :shock:

Swieta prawda, wymienialwm ostatnio uszczelke od tylnej klapy i mocno sie misialem napocic zanim sie zaczela zatrzaskiwac

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 18, 2007, 13:27:30 pm »

waldek_x

• Gość
Kriss, Niby tak, ale ta taśma to ci sie przerwie po czasie, miałem tak samo zrobione :) Ale coś jeszcze lekko stuka, nie wiem czy nie półka o klapę :/

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 19, 2007, 22:12:38 pm »

Kriss

• Gość
No to zamontuje nową. Koszt znikomy satysfakcja gwarantowana  :mrgreen:

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 20, 2007, 18:23:58 pm »

waldek_x

• Gość
Kriss, Ja założyłem kawałek szlaucha i przykleilem ,tylko nie pamiętam czym, ale jest już chyba z rok i też jest super, tylko gdzieś te odbojniki takie mi zginęły co półkę dociskały. A tak przy okazji mam takie pytanko ja w klapie mam jakiś brak czy to nomalne, że jak się patrzy w wewnętrzne lusterko to w klapie tu przy pułce są otwory nie zakryte ??:/

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 20, 2007, 21:58:53 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Są. Zawsze są. Nie są zakryte niczym.

Trzasnij mocno drzwiami!
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 20, 2007, 23:14:44 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
mnie tez to zastanawialo-do czego one są wogole hehehe  :?:
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW