Autor Wątek: Uniwersalny zamek centralny..  (Przeczytany 23857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centralny zamek
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 26, 2006, 16:11:39 pm »

policyjny

• Gość
czesc mam problem z centralnym zamkiem dzis rano normalnie otworzyl samochod ale po chwili piknal zapalily sie kierunki jak zwykle juz nie dziala na polecenia z pilna patrzylem na te dwa bezpieczniki sam dobre

gdzie mam szukac tego problemu?
czy ma to cos wspolnego ze wczoraj na myjni umylem samochod?

tak samo nie zapala mi sie swiatlo jak otworze dzwii kierowcy a jak otworze inne to pali sie swiatelko

[ Dodano: 2006-01-27, 07:21 ]
czy moze ma yp cos w spolnego z tym ze podlaczylem najpierw plusowy kabel a potem minus lub na odwrot

a moze dostala sie woda do jakiegos przekaznika od alarmu i centralnego?

centralny zamek
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 27, 2006, 10:22:17 am »

pluton_14

• Gość
Moze jakos zalales silowniki i zamarzlo , a co do swiatelka to masz czujnik przy zawiasach od drzwi sprawdz go moze spadl kabel z niego.

PZDR Pluton

centralny zamek
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 27, 2006, 10:54:07 am »

Offline sebaa

• Nowicjusz
co do swiatelka to tak jak napisal Pluton sprawdz ten bolec ktory sie wciska jak zamykasz drzwi ale  maloprawdopodobne zeby spadl kabel, raczej przyrdzewial badz przysniedzial i nielaczy u mnie sie tak dzieje od czasu do czasu,a co do centralnego to mozliwe ze cos przymarzlo ale piszesz ze sie otworzyl wiec nie wiem, a jak wciszniesz bolec od zamykania drzwi kierowcy bo tam masz zapewne mastera to zamykaja sie inne?

centralny zamek
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 27, 2006, 15:50:21 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
a moze alarm padl ,u mnie padla po jednej burzy
wywalilem alarm i kupilem sterownik centralnego z dwoma pilotami za 60pln (ale mam pecha ,bo wlasnie padl mi jeden pilot - dobrze ze te sterowniki nie sa strasznie drogie)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

centralny zamek
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 27, 2006, 16:49:30 pm »

policyjny

• Gość
sebaa#1896 wlasnie to jest najzabawniejsze bo rano otworzyl a potem juz nie chcial reagowac

nawet jak wcisne ten bolec co mowiles mastera to tez nic tak jakby nie bylo wogole centralnego

centralny zamek
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 28, 2006, 21:03:52 pm »

ka3or#1818

• Gość
Mi też czasem się ?wiatło w ?rodku nie ?wieci. PRzyczyn? s? te bolce przy drzwiach, które przymarzaj?. I o co chodzi z alarmem... jak przymarznie ten bolec i najpierw otworzysz drzwi to po ilu?tam sekundach zamki się same zatrzasn?. Dziwi mnie tylko dlaczego centralny już ci nie reaguje ??

centralny zamek
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 28, 2006, 21:09:22 pm »

ka3or#1818

• Gość
Cena zestawu wg mnie normalna. Ja u siebie mam standardowe siłowniki. Brak problemów z montażem. Wszystko dobrze podł?czyłem za pierwszym razem, nic się nie psuje. Czasem zim? jaki? zamek przymarza, ale zawsze da się wej?c do auta. Centralne zamki założyłem po to, aby pozbyć się zamków w klamkach. Teraz z przodu mam klamki bez zamków :roll:

centralny zamek
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 28, 2006, 22:12:54 pm »

Fistasz

• Gość
Jeszcze jeden problem co do kabli prowadzacych od siłowników do centralki. Samo połozenie ich w samochodzie to przyszcz ale jak macie rozwazane przejscie z dzrwi na karoserie?? bo ja jeszcze tego nie wymysliłem :(

centralny zamek
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 28, 2006, 22:48:45 pm »

Meggido

• Gość
W przednich drzwiach wymieniłem oryginalne, do?ć w?skie gumowe rury prowadz?ce na rury o większym przelocie. A z tyłu otwory i gumowe przelotki. Same przewody opatuliłem w najcieńsz? karbowan? rurkę do instalacji elektrycznych.

centralny zamek
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 29, 2006, 00:46:48 am »

Homik

• Gość
Odno?nie czasu montarzu to powaga 3 godziny, Pierwszego dnia położyłem wszystkie przewody w aucie i to zajeło najwięcej czasu, przeci?nięcie wszystkich przewodów z przodu,  centralka jest przykręcona od tyłu do schowka, przewód od lewych drzwi przeci?gnełem za licznikiem (trzeba było go odkręcić) i sztywnym drutem przeciagnięty dalej, tył (wykorzystane firmowe przelotki w drzwiach) odkręciłem progi odsunołem dywanik i ułozyłem wszystko, ładnie skręcone i elektryka była przygotowana, faktem jest jeżdziłem bez boczków, ale tylko do pracy następnego dnia i z powrotem. na drugi dzień zabrałem się za mechaniczn? czę?ć, jak zobaczyłem na drzwi to wszystkie otwory s? już przygotowane więc problemu z wierceniem nie było... montarz i podł?czenie, sprawdzenie czy działa poprawnie, i samo działanie ok. to był koniec montarzu... Przyznaje że na sam? regulację ale tylko tyłu przeznaczyłem może 10 minut, plus założenie boczków 15-20. tak więc je?li policzymy montarz plus regulację plus założenie boczków to wyjdzie na niecałe 4 godziny...

:D  8)

Pozdrawiam

centralny zamek
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 29, 2006, 12:45:15 pm »

Fistasz

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
W przednich drzwiach wymieniłem oryginalne, do?ć w?skie gumowe rury prowadz?ce na rury o większym przelocie
niestety ja nie mam takich rurek gumowych wiec nie mam w co wł?zyc tych kabli i boje się ze bede musiał wiercic w drzwiach :(

centralny zamek
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 29, 2006, 14:52:54 pm »

ka3or#1818

• Gość
Ja kable puściłem także w tej gumie łączącej drzwi z karoserią. Gumy jednak nie zmieniałem bo kable bez problemu przeszły

centralny zamek
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 29, 2006, 18:11:25 pm »

Meggido

• Gość
Fistasz, te gumki można kupić w każdym sklepie z częsciami do poldasów.

centralny zamek
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 29, 2006, 18:33:37 pm »

Fistasz

• Gość
dobra ze gumki mozna kupic to nie jest problem. tylko ja nie mam otworów w dzrwiach i karoserii

centralny zamek
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 29, 2006, 18:46:04 pm »

Meggido

• Gość
W przednich powiniene? mieć, ale w tylnych niestety trzeba wiercić... W słupkach też...

centralny zamek
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 29, 2006, 19:25:54 pm »

policyjny

• Gość
dowiedzialem sie od osoby co montowala central ze sa tam 3 be3zpieczniki 2 sprawdzilem

co wiecj sciagnolem dzwii i zobaczylem ze na jednym przwdodzie jest sciagnieta koszulka i opierala o dzwii

centralny zamek
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 29, 2006, 19:30:49 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Mam podlka z centralnym i alarmem i alarm nie jest poł?czony z centralnym i musze kluykiem zamykać i otwierać, najprawdopodobniej jest to fabryczny alarm i centralny ale nie jestm pewien. Czy jest możliwosć podł?czenia tego razem???Jaki? gos się juz tym bawił i powiedział że nie da się tego razem zmontować, a co jeszcze zamiast awaryjnych podczas wł?czania i wył?czania alramumrugaja mijania i to tylko z przodu.
Jest kto? chętny do pomocy????? :smile:

centralny zamek
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 29, 2006, 19:47:55 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Heh a ja mam w tylnych b o mam fabryczny centralny :mrgreen: na pewno tam nie ma gumowych za?lepek???? w cc nie mam zadnej elektryki w drzwiach więc nie ma kabli, ale s? z?lepki gumowe które można zdj?ć i założyć kable.

centralny zamek
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 29, 2006, 19:56:05 pm »

Meggido

• Gość
W 1988 roku nikt jeszcze o centralnym w poldasie nie my?lał...  :cry:

centralny zamek
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 29, 2006, 20:05:30 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "Boczek#1851"
Cytat: "Lupo#1891"

Boczek#1851 montowales juz cos takiego ?:D

Jak na razie to tylko 2 razy

hehe - to jak nie bede mogl sobie poradzic a juz sie bede za to zabieral to sie dowiem jak bardzo i jakie piwo lubisz ;) :>
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>