Autor Wątek: PILNE PYTANKO o AKUMULATOR  (Przeczytany 5312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PILNE PYTANKO o AKUMULATOR
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 06, 2006, 00:01:01 am »

Homik

• Gość
Także miałem ZAP w swoim, jak fabryka dała, niestety przed gwiazdk? padł. i tak długo wytrzymał bo prawie 10 lat. i auto non stop pod sklepieniem niebieskim. i pod koniec tylko musiałem go ładować co dzień. Ogólnie byłem zadowolony z ZAPa.

teraz ojciec załatwił mi jaki? Francebateries czy co? w tym stylu i muskałem tylko kluczyk i się rwał przy tych mrozach -20 bez zaj?knięcia, na przysłowiowy dotyk. :D wiem nowy aku? to musi pykać, ale radochę miałem jak obok kole? w audi się męczył :D

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 06, 2006, 07:59:53 am »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Cytat: "Lupo#1891"
Ja chce kupic teraz taki naprawde bezobslugowy - bez dolewania itp. Poza tym musi byc niezawodny stad bede szukal po prostu najlepszego..
http://www.allegro.pl/item88175423_akumulator_centra_futura_55ah_3_lata_gwarancji_.html
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 06, 2006, 09:00:16 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "OZi#1845"
Cytat: "Lupo#1891"
Ja chce kupic teraz taki naprawde bezobslugowy - bez dolewania itp. Poza tym musi byc niezawodny stad bede szukal po prostu najlepszego..
http://www.allegro.pl/item88175423_akumulator_centra_futura_55ah_3_lata_gwarancji_.html

Fajna ta centra. Popatrze tez za nimi. Szkoda ze nie z warszawy.

Poki co mam jeszcze jednego faworyta: Bosch 62Ah /600A cena 240zł

Za pol godzinki wyjezdzam na poszukiwania (chyba ze poldek nie bedzie chcial pojechac  :? )
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 06, 2006, 09:03:39 am »

ajk#1212

• Gość
witam ja zrobilem 130 tysiecy na centrze , do ostatnich chwil chodzila dobrze , teraz jakie 5 miesięcy temu zakupilem centre plus i podczas tych największych mrozów jakie miały miejsce wychodzilem sobie z domu i zapalalem normalnie auto , podczas gdy sasiedzi (zwlaszcza fiaty punto panda itd) w nowych autach mieli grube problemy , nie raz musialem użyczac poczciwego poldka jako bateryjki, wiem tez ze nastepnym aku takze bedzie centra , wszak ona ma tez woj wklad w polsk? motoryzację, a polonez jest jej ostatnim straznikiem , pozdrawiam Michał z Łodzi

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 06, 2006, 09:50:01 am »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Cytuj (zaznaczone)
Poki co mam jeszcze jednego faworyta: Bosch 62Ah /600A cena 240zł

trzeba sprawdzac w jakiej normie podano prad rozruchu... rozne normy roznia sie o setki amper  :?
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 06, 2006, 11:08:47 am »

Pier

• Gość
co do boscha...
nie kupuj żelowego, bo go wyrzucisz szybko - zelowe akumulatory nadaja sie tylko do aut, ktore jezdza w trasy - do miasta sie nie nadaja, bo rozladowywuja sie normalnie, a ladowanie zelowca trwa wieki i w miescie nigdy go nie doladujesz (w warunkach gwarancji nawet pisza, ze zakaz montowania w taksowkach)

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 06, 2006, 18:36:37 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
No to mnie zazyliscie.. Znow nie wiem co zrobie...

Tak jak mowie - faworytem jest ten bosch, ale zaczynam sie i nad czyms innym zastanawiac.

Dzis pojezdzilem. Nie bylem w koncu u tego goscia od boscha, bo na shellu w al. jerozolimskich obiecali mi takiego boscha po poludniu za 211 zl.
Jednak jak przyjechalem, to okazalo sie ze to nie jest bosch, tylko jakas inna firma na podzeposlach boscha, "ale to to samo" wg sprzedawcy.. Wiec "grzecznie" podziekowalem za marnowanie mojego czasu i stamtad pojechalem..

Bylem w roznych miejscach i proponowano mi rozne akumulatory.

W ASO FSO proponowali mi delphi (amerykanski) tez 60tke w przystepnej cenie. Ale o delphi nic nie wiem wiec nie wiem czy jest sens sie w to pchac??

Proponowano mi gdzies jeszcze jakies austryiackie, ale nazwy nie pamietam..

Poki co i tak nigdzie centr nie bylo wiec nie mialem czego rozwazac..

Sam nie wiem co teraz zrobic.. Moze jakies sugestie?? :D
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 06, 2006, 22:05:54 pm »

Homik

• Gość
jak by? przejeżdżał przez poznań to Centre dostaniesz,  8)  możesz także szukać Varte co? tam ale jaki model to nie pamiętam, produkowana jest przez centre. tak samo ma miejsce z akusiami Exide czy jako? tak, także produkuje je centra. ale 100 % pewno?ci nie mam. Te info wiem od ojca, a ojcie od kolesia, który to przywozi mu akusie na magazyn, ten koles własnie mi zaproponował ten co mam obecnie France co? tam. Jak będzie z tym akumulatorem zobaczymy dopiero za 3-4 lata.

pozdrawiam

« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 09, 2006, 13:49:48 pm »

chudson

• Gość
ja 2 dni temu kupiłem varte 55Ah za 196zł.  Skoro to tez produkcja centry to dziwne ze lepiej wypadła w te?cie na TVN Turbo. W poprzedniej centrze sie rozjechały ?cianki troche ( wybrzuszyły się ) i płytki wyszły z wody po niecałych 3 latach( dziwna rzecz ) Ale wybaczam mu bo dobiłem go z własnej winy ( częste ropzładowywania przez lampke baga?nika czy długie kręcenie rano na gazie )

I kupuj?c bezobsługowy nie kierujcie sie tym czy ma korki czy nie, bo to nie od tego zalezy.

« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 09, 2006, 20:32:06 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
Kupilem akumulator zgodnie z katalogiem pasujacy do mojego poldka.

CENTRA FUTURA CF05 (62Ah/640A) i ciesze sie nareszcie normalna praca samochodu.. Obawialem sie czy nie bedzie za mocny, ale po pierwsze centra je rekomenduje do poldka, a po drugie stoczylem nie jedna rozmowe ze sprzedawcami :)
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 09, 2006, 23:47:20 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
A nie mowilem ze centra jest najlepsza :D
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 11, 2006, 21:39:27 pm »

Adampio

• Gość
Nie kazda Centra jest taka super. Trzeba kupic aku okolo 60 Ah ale z mozliwie najwiekszym pradem rozruchowym  na mrozie (ktoras z norm dotyczy takich wlasnie warunkow).
Ja mam dobre doswiadczenia z Varta (jakes specjalne srebrowe). Znakomicie sie zachowuje tez Bosh Silevr ale jest dosc drogi

« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 11, 2006, 22:54:01 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
Temat juz i tak zakonczyony i w zasadzie mozna zamknac :)
- Worek kartofli.</font>