czesci do Poloneza sa jednymi z najtanszych .ale to nie oznacza ,ze teraz sa tansze niz do jakiejs astry czy golfa albo punto - manufaktura jest w podobnej cenie ,ale orginaly do Poldka tansze ,tylko kto stosuje oryginaly
Grzesiu793widac nie bardzo wiesz na czym polega pomiar mocy,ale nie musisz tego wiedziec
Pio555,
kiedys pisales ,ze astra kombi 1.6 pali 7.5l w miescie ,teraz juz 8-8.5l -wtedy sie z toba klocilem ,teraz nie mam zamiaru ,wiec podsumuje to razem z ...
Grzech#1938, Polonez 1.6 nie pali 9l w miescie,trzeba jeszcze dodac
... zalezy kto jak rozumie miasto ,akurat JA jestem wyczulony na temat porownania spalania miejskiego z wiejskim ,zapewne niektorzy juz to zauwazyli - ale w koncu po cos tankuje butle zawsze do pelna (na 8 lat zadazylo mi sie tylko 2 razy nie zalac do pelna)
astra F kombi wazy tyle co PN caro ,wiec ma juz na starcie co najmniej 1l w plecy z astra hatchback i sedan ,
to nie temat o spalaniu ,ale daloby sie porownac PN Caro 1.6 z F kombi 1.6 ,bo maja takie same pojemnosci i wtryski (abimex) - szkoda ,ze autostrad u nas nie ma ,gdzie mozna by jechac ponad 100km rownolegle z ta sama predkoscia :mrgreen:
Konrad#1927,
tu nie miezyles ,tam nie mierzysz - wyniki imponujace ,
gdyby nie to ,ze felcia lzejsza 200kg ,to nawet Placebo bym ci zarzucil :lol:
200sx,
a kiedys palilo jakos mniej niz 8l przy 140km/h ,i jako dowod nagrales filmik ,gdy ekonomizer pokazuje 7l przy ... 90km/h ,
hmm 6l to jakos wolno jezdzisz ostatnio po trasach
poza tym to placisz za ubezpieczenie calkiem przyzwoicie jak za tak duza pojemnosc,ale jednak dwa razy drozej niz za 1.6 - nie dziwie sie ,ze chcesz wrzucic 4.0 ,bo w koncu i tak placisz najwyzsza stawke ,wiec nie ma co sie szczypac - tylko czesci do silnika moga byc drozsze :wink:
a co ogolnie do tematu ,to troche wstyd dla mechanika ,gdy ma pojecia o aucie rodzimej motoryzacji - nawet jak ich duzo nie przyjezdza do naprawy ,to jednak jest Polonez i dac ciala na tak malo egzotycznym aucie ,to hańba ,
jeden model klepany przez cwierc wieku z nieprzerazajacymi technicznie zmianami kazdy polski mechanik powinien znac ,chociazby w teorii - ot tak dla zasady