Autor Wątek: lepsze ogrzewanie?  (Przeczytany 4059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adampio

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 05, 2006, 11:41:27 am »
Nie ma co kombinowac. Jak uklad niezakamieniony to wystarczy ze silnik ma temperature (sprawny temostat!) oraz klapki i/lub zawor dzialaja.

Marcin

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 22, 2006, 16:04:54 pm »
nie moge znalezc tych cholernych klapek od nawiewow:((!!

Kołcz_1906

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 22, 2006, 16:23:34 pm »
S? one nad nagrzewnic?, najpierw musisz zci?gn?ć deskę no i pó?niej nagrzewnice, nie pamiętam dokładnie jak to się robi bo to było kilka lat temu więc może kto? to teraz robił może ci pomoże.

Homik

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 22, 2006, 19:50:07 pm »
Witam

Dzi? zrobiłem ponad 160 km przy -17 C i byłem wnerwiony... zamiast gor?ca to miałem zaledwie ciepło i mam dokładnie ten sam problem co Maciussss
mówicie że trzeba ?ci?gn?ć cał? deskę rozdzielcz? żeby te klapki wyregulować ??  :?  trochę czasochłonna robota przy nieogrzewanym garażu !

dobra jutro sprawdzę o co lata, dzieki za info.

Offline mastah22

  • Sympatyk
  • Wiadomości: 1450
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 22, 2006, 23:14:54 pm »
da sie zciagnac nagrzewnice bez sciagania deski, a tym samym da sie perwnie wyregulowac te nieszczesne klapki...Nalezy całkowicie zdemontowac panel srodkowy...Kiedys byłem blisko ale zrezygnowałem w połowie prac bo obudowa od dołu nei chciuała puscic,teraz wiem ze zapomniałem wtedy o zciagnieciu 2 nieszczesnych zatrzasków z tyłu...
  • Jef
  • Czaku

tomallus1

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 26, 2006, 10:20:32 am »
Cholera u mnie jest to samo: 2 lewe nawiewy grzej?, a 2 prawe dmuchaj? zimne. Trza się zaj?ć tymi nieszczęsnymi klapkami, bo tak dalej być nie może.

peron

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 28, 2006, 16:10:37 pm »
mam taki problem ze jak auto jest nagrzane i stoi odpalone na postoju to ogrzewanie dziala ale jak tylko sie rusze z miejsca to zaczyna leciec zimne powietrze, czym to moze byc spowodowane?

Offline -Marcin-

  • Sympatyk
  • Wiadomości: 1212
    • PN 3.0 24v
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 28, 2006, 16:20:30 pm »
pewnie regulacja klapek sie klania. bylo na forum wielokrotnie. poza tym cieplo jest i na razie ogrzewanie nie jest potrzebne   :mrgreen:  :mrgreen: ;) ;) ;)

w sumie to chialbym byc modem, bo bym od razu reagowal na powtarzajace sie tematy  :smile:  :smile:

przeczytaj: http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=2527
http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=4570
http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=8265
http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=9015
http://www.fso.inds.pl/viewtopic.php?t=8241
to ja, byly Marcin#839

bzik

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 28, 2006, 16:21:04 pm »
tym ze jak ruszysz to zaczyna leciec zimne powietrze a widac nagrzewnica nie jest dosc nagrzana zeby rozgrzac te powietrze moze jest zakamieniona moze zawor masz nie do konca otwrty i nie masz dobrego przeplywu musisz popatrzec na zwor czy jest otwrty

peron

  • Gość
problem z ogrzewaniem :(
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 28, 2006, 20:15:45 pm »
z tym ze wlasnie niedawno wymienilem zawor nagrzewnicy i odkamienialem ja aha i jeszcze jedno przed tymi zabiegami bylo wszystko ok :/