Autor Wątek: Sobotnie grillowanie - przeróbka plusowego wlotu  (Przeczytany 34378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 10, 2007, 12:15:00 pm »

Przemo

• Gość
kiedy to bylo??
wstawie siatex i bede mial full tuning madafaka :mrgreen:
teraz czlowiek starszy to zaczyna myslec o czyms powazniejszym a nie o pierdolach ktore i tak z czasem pekaja,odchodza czy zwyczajnie poddaja sie warunkom atmosferycznym

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 10, 2007, 14:08:28 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Cytuj (zaznaczone)
teraz czlowiek starszy to zaczyna myslec o czyms powazniejszym a nie o pieści ktore i tak z czasem pekaja,odchodza czy zwyczajnie poddaja sie warunkom atmosferycznym

:o  :?:  :?:  :?:  :?:  :?: ktoś mi wyjaśni o co kaman   :D
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpień 21, 2007, 17:01:58 pm »

Krecio

• Gość
Cytat: "Przemo"
kiedy to bylo??
wstawie siatex i bede mial full tuning madafaka :mrgreen:
teraz czlowiek starszy to zaczyna myslec o czyms powazniejszym a nie o pieści ktore i tak z czasem pekaja,odchodza czy zwyczajnie poddaja sie warunkom atmosferycznym

Dzięki za profesjonalną opinię. Sam zastanawiam się nad przeróbką atrapki i po twojej wypowiedzi muszę przyznać że .. zdania nie zmienię. Nie ujął bym tego jako tunning a jedynie modyfikacje stylistyczną która w nawet seryjnym autku bardzo ładnie wygląda. Dlateko siatex = tak.

[ Dodano: 2007-08-21, 17:05 ]
Mr.D i OZi#1845, , Szacun za grilka chłopaki. To jest kawał dobrej roboty. Mój jeszcze w produkcji.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpień 21, 2007, 22:38:56 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Krecio dodaj siatke w zderzak, bo bez tego jest łyso. :wink:
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 14, 2007, 18:53:26 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
wreszcie i ja moge sie pochwalic :) (dzisiaj wreszcie zakupilem siatke-heheh :mrgreen: )

Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 14, 2007, 23:24:57 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Congratulation  :D troszke krzywo wycięte, ale musiałem się do czegoś przyczepić  :twisted:

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 15, 2007, 00:22:38 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Bez urazy, ale dlaczego tego nie wykończyłeś? Przy perfekcyjnym stanie Twojego poloneza, ta atrapa psuje wygląd i nie daje pozytywnego wrażenia o właścicielu.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 15, 2007, 06:59:59 am »

Cycu_E30

• Gość
zapewne "bo tak bylo prosciej"  :)  

ja swoja zrobilem  - a tez moglem tak zostawic  :)

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 15, 2007, 12:21:35 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
utek, nie rozumiem pytania -wyciete jest prosto -po skreceniu w calosc tak to dziwnie wyglada i po przykreceniu sie troche unioslo niewiem czemu -te fotki byly zrobione na szybko zaraz po montazu - na dole ten dolek zrobilem specjalnie bo fajnie wyglada-dzis poprawie ta gore i bedzie git zreszta dlugo sie z nia nie pojezdzi bo zaraz zima nadejdzie  :|
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 15, 2007, 12:45:00 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Cytat: "SeBa"
utek, nie rozumiem pytania -wyciete jest prosto -po skreceniu w calosc tak to dziwnie wyglada

Jeżeli tniesz względem przetłoczenia wokół znaczka, to niestety nie będzie prosto. Przetłoczenie musisz zlikwidować. Ramka nad "wlotami" jest szersza niż nad "znaczkiem"

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 15, 2007, 13:53:29 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Ja ciąłem względem przetłoczenia bo jak wiadomo była wcześniej inna koncepcja grila, ale od tego są łapki i pilnik żeby wszystko wyrównać  :roll:

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 15, 2007, 18:45:11 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
oj tam chciec sie z tym bawic na porzadnie to by sie ruski rok zeszło (zreszta i tak sie sporo zeszlo i łapy sobie niezle pocialem to wycinajac ) - mi tam sie podoba i znajomym  :P   :wink: Macie prawo do krytyki bo idealnie to nie jest zrobione fakt- ale nie jest az tak zle :arrow: a robilem pierwszy raz :)

Auto Detailing-info PW

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 16, 2007, 22:29:00 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Ja też robiłem pierwszy raz, łącznie zajeło mi to okoo 3 godzin, najszybciej wycina się wyżynarką do drewna  :wink:

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 28, 2008, 16:58:58 pm »

Offline Cobi!@#

• Sympatyk
    • Polonez atu+
OZi#1845,

hejka

powiedz mi czy mozna by było gdzies kupi taki grill lub moze byłaby mozliwosc zamówienia u Ciebie. gdyż sam nie mam czasu aby go zrobic

pozdrawiam

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 28, 2008, 23:19:26 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Jeśli się nie myle to OZi jest w wojsku i szybko Ci nie odpisze.

A co do czasu na jego wykonanie, nie wliczając malowania, potrzebujesz jednego popołudnia. Pomalować możesz kiedy indziej też w jedno popołudnie a nawet jeden wieczór.

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 29, 2008, 00:11:27 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Cytat: "Cobi!@#"
OZi#1845,

hejka

powiedz mi czy mozna by było gdzies kupi taki grill lub moze byłaby mozliwosc zamówienia u Ciebie. gdyż sam nie mam czasu aby go zrobic

pozdrawiam

A ile jesteś w stanie wydać na taki grill?

Sobotnie grillowanie
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 29, 2008, 20:54:47 pm »

Offline Cobi!@#

• Sympatyk
    • Polonez atu+
OZi#1845,

hej

sadze ze tak do 100zl
a kolor bylby jak u Ciebie

pozdrawiam

[ Dodano: 06 Lut 2008 20:31 ]
Mr.D,

siemka

czyli tak potrzebuje jednego grila od + oraz siatke. a skad ja wziac i jaka ma to byc(grubosc rodzaj itp)
a czym to najlepiej pociąć?
myślalem ze uda sie gdzies to kupic gdyz pracuje jako kierowca-dostawca i czasu nie mam zbyt wiele a co do weekend-ów jestem w szkole.
pozdrawiam

Odp: Sobotnie grillowanie - przeróbka plusowego wlotu
« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 16, 2012, 18:59:44 pm »

Offline Tom16

• Sympatyk
    • ATU + 1.6 GSI
Witam mam pytanie jak przyczepić siatkę do grilla bo będę robił grill bez znaczka.

« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 16, 2012, 19:21:46 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Czytałeś ten temat w ogóle ?

Siatkę możesz przykleić, możesz przykręcić małymi śrubkami. Wszystko zależy gdzie chcesz ją dać :)
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #139 dnia: Grudzień 30, 2012, 20:09:27 pm »

Offline Tom16

• Sympatyk
    • ATU + 1.6 GSI
Ja już zrobiłem grill ale niestety klapa podczas malowania. zmatowiłem stary lakier odtłuściłem i przetarłem ścierką antystatyczną i położyłem 3 warstwy podkładu w sprayu motip i odłożyłem na około 4 godziny do wyschnięcia. Potem zmatowiłem podkład odtłuściłem i przetarłem ścierką antystatyczną i zacząłem kłaść lakier w sprayu i w niektórych miejscach zaczął marszczyć. Wiem że to nie jest forum lakiernicze ale może ktoś z was wie co mogło być nie tak zrobione.