Autor Wątek: centralny zamek - jaki najlepszy?  (Przeczytany 6997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

centralny zamek - jaki najlepszy?
« dnia: Kwiecień 18, 2006, 18:26:19 pm »

Drobek

• Gość
archivi,  proponuje kupic najtanszy central i alarm koszt razem ok 130 zł, bo im wiecej bajerów tym wiecej problemów. Miałem taki tani  w poldku i sobie chwaliłem i żadnych problemów a w moim nowym tipo jest jakis tam lepszy antywsztrzasowy itd. i w koncu musiałem odciac syrenke bo tak mnie wkur.... niema co ładowac kasy w takie pierdoły...

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:08:24 pm »

archivi

• Gość
hmm... w sumie auto faktycznie nie warte majatku... poprostu balem sie ze ktos mi otworzy to przy pomocy pilota do telewizora (tzn z duza przesada to mowie :P). ale w zasadzie... kto by chcial krasc podrdzewialego poldka?:)

prawda... kupie jakis tani na allegro...

dzieki

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 22:07:11 pm »

Meggido

• Gość
Centralny zamek z dwoma masterkami, najtańszy, bez pilota i alarm z pilotem i możliwo?ci? poł?czenia z centralnym zamkiem.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:27:30 pm »

Waluś

• Gość
JA do swojego poprzedniego poldka za pocz?tkowy zestaw (alarm z pilotem z kodem zmiennym + syrena 6-cio tonowa + centralny na 2 drzwi) dałem 150 zł. Pó?nij dokupiłem mocniejsze siłowniki na tylnie dzrzwi + kable + elementy montażowe za około 70 zł i na koniec dokupiłem czujniki ultrad?więkowe (wstrz?sowe s? bardzo czułe, kumpel kupił i po tyogdniu wywalił) dla pewno?ci zadziałania alarmu w razie włamania do auta (zawodz?ce wł?czniki drzwiowe = za?niedziałe, niekontaktuj?ce itd, itp) za 35 zł.

W sumie:
Alarm Cyklop (kod zmienny, bez odcięcia zapłonu) - 75 zł
Syrena 6-?cio tonowa - 25 zł
Centralny na dwoje drzwi (chyba Tensora) - 50 zł
Mocniejsze siłownika na tył z kablami i reszt? - koło 70 zł
Czujniki ultrad?więkowe - 35 zł.
Razem - 255 zł.

Wszytsko kupowane w hurtowni systemów alarmowych itp w Łodzi na ulicy Dobrej. Firma bodajże "Elmex".

Nie narzekałem na ten zestaw. Alarm miał następuj?ce funkcje: ciche/gło?ne zał?czanie i wył?czanie, otwieranie/zamykanie centralnego przy wył?czonym alarmie, możliwo?c wył?czenia zasialania dodatkowych czójników, samoczynne uzbrojenie się alarmu w razie przypadkowego wyłaczenia i nie otworzenia drzwi, możliwo?ć wł?czenia opcji zamykania/otwierania centralnego przy zał?czeniu/wył?czeniu zapłonu.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:44:09 pm »

ajk#1212

• Gość
witaj w moim poldzie założyłem alarm za 100PLN i zamek centralny za 80 o sile uci?gu 4kg w tylnych drzwiach był za słaby trzeba było wyj?ć sprężynki z dzwigni rygla alarm nazywa sie INFERNO mnóstwo bajerów za dobr? cene :lol:

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:47:25 pm »

Drobek

• Gość
nie potrzeba zadnych mocniejszych siłowników wystarcza standard chyba 2.5 KG, syrenka tez jest zbedna, wystarczy alarm z odcięciem zapłonu no i wystarczy jeden master bo po co dwa ?

[ Dodano: 2006-04-18, 23:49 ]
aha jak wam siłowniki nie potrafia ucign?ć zamkow to trzeba czasami cos nasmarowac, u mnie wszystko chodziło malina

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2006, 21:27:05 pm »

Homik

• Gość
Z tym nasmarowaniem zamków to popieram, ja na szczę?cie nic nie smarowałem u siebie ale kolega przyjechałze swoim do mnie i mówi że mu nie chce uci?gn?ć... tu psiknołem tam pacnołem i 2,5 kg bez zajęknięcia. A co do alarmu to po kij ci alarm, jak i tak na złodzieja nie ma rady ani klucza i żaden alarm go nie odstraszy tym bardziej że ludzie i tak żadko reaguj? na wyj?c? syrenę, bo ogólnie to znieczulica w naszym pięknym kraju jest, a i sam się temu nie dziwie, bo kto by chciał od takiego złodzieja jeszcze po mordzie dostać za  obronę cudzego mienia, jak to znajomy do?wiadczył... nie do?ć że dostał po mordzie to jeszcze i tak tym autem złodziej odjechał i do dzi? dzień chyba auta nie znaleziono jak i tego kolesia. Więc i do swojego alarmu nie instalowałem, mam tylko centralny dla wygody, blokade skrzynki dla samego faktu i AC dla pewno?ci dwudziestocztero godzinego parkingu strzeżonego. to by było na tyle, A i faktem jest ze im więcej bajerów w aucie tym więcej trzeba przy tym grzebać, bo co? przestanie działać...  :roll:  chyba że z zamiłowania lubicie naprawiać.

Tyle ode mnie, pozdrówka.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:31:47 pm »

archivi

• Gość
hmm... oki... dzieki wielkie...

przymierzam sie wiec do Terminatora bez pilota bez alarmu... zamek + pilot jest praktycznie 2x drozszy (ok 80zl)... zamek 2x master + 2x slave to koszt ok. 40zl... na takowe cos wiec sie pokusze (nie chce inwestowac duzo w to auto bo i tak go rdza zzera...)

dzieki wielkie ze kazda odpowiedz...

pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:44:50 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "archivi"
hmm... oki... dzieki wielkie...

przymierzam sie wiec do Terminatora bez pilota bez alarmu... zamek + pilot jest praktycznie 2x drozszy (ok 80zl)... zamek 2x master + 2x slave to koszt ok. 40zl... na takowe cos wiec sie pokusze (nie chce inwestowac duzo w to auto bo i tak go rdza zzera...)

dzieki wielkie ze kazda odpowiedz...

pozdrawiam

Ja miałem alarm fabryczny z wstrzasami i teraz sam mi isę przez to włancza ale dokupilem zamek centralny który naprawde dobrze aż za dobrze działa bo jest troche głosny ale już nie ma go na allegro i nazywał się type r i normlanie jakie? sprzęgło i 7 kg uidzwigu 2 mastery i lala...A koledze zamawiałem pilota to wzioł co? w tym stylu ibajer jak narazie: http://www.allegro.pl/item97238324_zamek_4_drzwi_sterowanie_na_pilota_aut_zamykanie.html i tu jest mój zamek nawet

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 23, 2006, 19:57:40 pm »

korek

• Gość
Mi też centralny po głowie chodzi bo np dzisiaj przed marketem zapomniałem zamkn?ć drzwi pasażera ...

Mam od razu pytanko, co najlepiej kupić żeby mieć 2xmaster 2xslave (pilot) + otwieranie bagażnika z pilota??

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2006, 20:05:43 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "korek"
Mi też centralny po głowie chodzi bo np dzisiaj przed marketem zapomniałem zamkn?ć drzwi pasażera ...

Mam od razu pytanko, co najlepiej kupić żeby mieć 2xmaster 2xslave (pilot) + otwieranie bagażnika z pilota??

Z otwieraniem bagaznika to juz ciezsza sprawa. Gdzies na forum jest opis razem ze zdjeciami jak to zrobic.
Montujesz tam normalny silownik. Tyle ze musisz miec odpowiedniego pilota z centralka do obslugi dodatkowego klawisza.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 23, 2006, 20:14:27 pm »

Offline MaciejFSO

• Sympatyk
    • FSO Polonez 1.5LE '87 (2.0 DOHC)
Na allegro byly centralne zamki z mozliwoscia podpiecia pod niego, otwierania bagaznika i szyb elektrycznych.
Kazde auto jest najlepsze na swiecie pod warunkiem ze jest to auto z FSO!!!!!!!!! ;-)
2.0 DOHC, Łada brake system! :)
LPR - liga punk rocka

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 24, 2006, 10:47:56 am »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "MaciejFSO#1830"
Na allegro byly centralne zamki z mozliwoscia podpiecia pod niego, otwierania bagaznika i szyb elektrycznych.

Na allegro jkest wszystko tylko trzeba miec pieni?dze i czas na żałożenie ale on zawsze jest... :roll:  :D  :D

Odp: centralny zamek - jaki najlepszy?
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 09, 2013, 16:24:06 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Odkopię starego trupa :D

Myślę nad ponownym montażem centralnego zamka.
Prosto z mostu, miał to ktoś lub montował?
http://moto.allegro.pl/centralny-zamek-5d-otw-bagaznika-super-piloty-i2911633482.html

Wydaje się fajny, ma od razu siłownik do bagażnika, dwa piloty.
Wiadomo że to chińszczyzna, ale nie o to biega, jakość pewnie będzie podobna jak wielu innych zestawów.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 09, 2013, 16:50:33 pm »

Offline Maćko

• Sympatyk
    • Atu + 1.8 LPGTi 23E
Odkopię starego trupa :D

http://moto.allegro.pl/centralny-zamek-5d-otw-bagaznika-super-piloty-i2911633482.html

Wydaje się fajny, ma od razu siłownik do bagażnika, dwa piloty.
Wiadomo że to chińszczyzna, ale nie o to biega, jakość pewnie będzie podobna jak wielu innych zestawów.
Montowałem taki u kolegi w Astrze F, prosta konstrukcja i prosta robota, od ponad roku działa bezproblemowo.
Był: Caro '93
Jest: LPGTi - Atu Plus 1.8 VVC 160+KM 23E | Renault Laguna 3 GT 2.0 dCi 178KM

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 09, 2013, 16:56:53 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
No to chyba sobie sprawię :)
Dzięki za info.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 09, 2013, 17:24:11 pm »

Offline Szyna

• Sympatyk
    • Lanos HB 1.5 16V
Mam identyczne piloty ogolnie calosc jest prawie taka sama tylko jak kupilem od firmy stig, zalozylem, za zwloke z wysylka dostalem jeszcze silownik do bagaznika, zadzwonili i przeprosili, montaz banalny i chodzi u mnie juz rok czasu tylko cos mi tylne drzwi niedomagaja chyba bede musial zajrzec jak sie cieplo zrobi, u dziewczyny tez zakladalem w lanosie i tez ladnie smiga pol roku juz dodatkowo sa ciekawe zabezpieczenia jak zamkniecie drzwi przy przypadkowym ich otwarciu, otwieranie bagaznika, wyjscie na modul domykania szyb. Tylko ze ja za zestaw stiga dalem 143 zl, tak jak pisalem wszsytko to samo, tylko sama centralka inna, no i mankamentem u mnie jest to, ze pilot po roku czasu sie troche wytarl i klawisz od otwierania bagaznika sie odlutowal, ale po 5 minutach otwieranie znowu dziala, takze nie problem

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 10, 2013, 10:59:53 am »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
Trzeba tylko pamiętać, że ten siłownik do bagażnika nie nada się. on jest dobry, jak musimy otworzyć sam zamek, a nie jak w przypadku caro/atu klamkę. trzeba dać silniejszy często na osobnym przekaźniku.
Ja mam duży chyba taki http://allegro.pl/silownik-c-zamka-najtansza-wysylka-solidne-8kg-i2907526497.html i też daje radę tak sobie z zamkiem (ale ja mam guzik przy tylnej klapie, muszę ją lekko docisnąć, by się otworzyła)
A tak poza tym to zamek jak zamek. Ja mam już z 6 albo 7 lat ten sam (kupilem do astry, wszarpałem po dzwonie do DF, potem w rovera wsadziłem i do dziś działa nawet bateri nie zmieniałem) kosztował też coś koło 100zł
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 10, 2013, 11:47:35 am »

Offline Fobik

• Sympatyk
    • Polonez 1,8 16V 1990r.
Nie dawno też wrzuciłem  tego Stiga - i jest ok jak narazie , tylko wydaje mi sie ze słaby zasieg ma trochę z pilota- mimo ze antenke wypusiłem pod szybę
Przejściówka

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 10, 2013, 11:53:59 am »

Offline Serocki

• Sympatyk
    • MR 89
    • Fsoautoklub
Trzeba tylko pamiętać, że ten siłownik do bagażnika nie nada się.
Jak wywali się sprężynkę z zamka to spokojnie sobie daje rade. Mam 3 rok i daje rade. Otwieranie bagażnika mam tylko na ten siłownik. Linkę wywaliłem.