na szybko i w temacie:
zmiana koloru podswietlenia zegarow w pluszaku jest prostsza niz pierdniecie z pelnymi kiszkami. rozbieramy zegary ( przednia obudowe).

sciagamy kombinerkami ograniczniki polozenia wskazowek, zapamietujemy jak sa wskazowki. sciagamy je,pomagaja 2 srubokreciki.

odklejamy tarcze. na tarczy, pod swiatlo widac w ktorym miejscu mamy kolor. wystarczy miejsca te odrapac z farby ( WEWNETRZNA strona, ta ktorej nie widac). otrzymamy przezroczyste cyfry. polecam nie odrapywac zielonego i czerwonego pola obrotomierza + goracej wody.

docinamy sobie folie do okladek do bindowania dowolnego kolorui zakladamy pod tarcze, pod obrotomierzem wycinamy pod pola ekonomiczne i wysokie, podobnie z goraca woda ( to tylko opcja, bo rownie dobrze te kolory tez mozna zdrapac)

otrzymujemy nowy kolor podswietlenia

mi zabawa ta zajela 3 godzinki, liczac przerwe na obiad. farbe na zegarach zdrapywalem osia zerownika. idealne narzedzie do tego celu.
wazna uwaga: najpierw zakladamy wskazowki tak jak byly, potem dopiero wpinamy znowu ograniczniki polozenia, ja sie na tym przejechalem i nie dzialal mi benzynomierz. dodatkowo, jesli cos nie dziala ( testujemy przed zlozeniem) to prawdopodobnie przy zakladaniu wskazowki wcisnelismy os za mocno i trzeba za wskazowke lekko pociagnac. powinno pomoc.