Dobrego walu Od Poldofroda szkoda niszczyc
jeszcze mnie nie pokręciło żebym to uczynił. Najprawdpodobniej będzie na sprzedaż ale to się okaże po przymiarkach.
W razie czego gdzieś mam stary wał zdezelowany do poldka w którym trzebaby wymienić wszystko więc nie będzie szkoda go pociąć. mam też kawałek wału z forda więc materiały są. Szkoda że nei idzie tego zrobić samemu (przynajmniej wyważania) bo nie uśmiecha mi się zamawiać nowego wału... A jak jednak będę musiał to się zastanawiam czy by se nie zamówić jakiegoś mocniejszego auta??
Ale to potem. Najpierw trzeba zrobić w końcu dzwona do skrzni...
[ Dodano: 2008-03-29, 09:42 ]Pogadałem sobie wczoraj z Walezym.
Podobno w czasach testowania mostów z Łady w swoim poldku WRC miał zastosowany dystans przy ataku tak z 5cm. Podobno nic mu nie biło i jego podkręcone 2,0 nie urwało śrub. Tak z rozmowy wynikło że brakujące 5cm można właśnie zyskać na takim dystansie. Trzeba tylko przesunąć do przodu podporę wału. Z drugiej strony można też zapodać tylną część wału z łady bo jest podobno dłuższa od poldkowej właśnie o jakieś 5cm.
Przyznaję że to nie głupie rozwiązanie tylko trochę mnie przeraża przenoszenie podpory wału do przodu. Jak ją stabilnie zamocować do podłużnic...
Jak nie to zobaczę czy to co mam nada się do zbudowania drugiego wału. Tylko ten koszt :evil: .