nie napisalem,ze 20U byl fioletowy,tylko ze mial najwiecej fioletu z niebieskich kolorow,
Spoko
Matiz 20U jakis ciemniejszy niz na PN sie wydaje,ale to tylko zdjecie i barwa zalezy od monitora,karty graficznej i aparatu,ktory zrobil zdjecie,
Oczywiście, jest na mojej stronie stosowna informacja o tym, ale 20U jest ciemnym lakierem.
Kilka innych przykładów:
cod o fioletowych w dajewo ,to byl najprawdziwszy fioletowy i widzialem kilka Lanosow tego koloru ,ale zadnej Leganzy,czy Nubiry
Matko, no oczywiście paliocrom 27U z Lanosów - jak mogłem zapomnieć :D
Leganzy były, ale dopiero od 2000 roku i jak pisałem, nie w Polsce a jedynie w Korei i widziałem też w Holandii jedną:
To dlaczego ma impulsowskie logo pod kierunkowskazem?
Wiesz co... tak teraz patrzę na to zdjęcie i faktycznie, to jednak może być to 23M. Nie to żebym wprowadzał w błąd, tylko umówmy się - dość kiepskie jest to zdjęcie
U mnie widać bardziej fiolet niż niebieski, stąd bez zastanowienia powiedziałem 77M.
A występowały na pewno, bo w tamtym roku widziałem dwa, z czego jednego na żywo.
Eee, a moim zdaniem jest to bardzo mało prawdopodobne, bo Impuls wszedł w 2002 roku, kiedy Plusy jest właściwie przestawały być produkowane.
Nubira i leganza to w ogóle w mało którym kolorze występowały, jak się porówna z lanosem czy matizem. Przynajmniej te oferowane w Polsce.
Bo to Daewoo-FSO robiło taki misz-masz kolorystyczny na Lanosach i Matizach. Podobnie z resztą zrobili z Tico (i Polonezem).
W 2002 roku posuwali się nawet do malowania Lanosów w 75U (miedziany z Matiza) albo w 2001 roku Tico szło w lakierach z Matiza II (39U, 51U, 57U).
W przypadku Polonezów, widziałem kiedyś zdjęcie Plusa w 51U.
Natomiast Nubiry czy Leganzy występowały po prostu w najpopularniejszych kolorach, chociaż w latach 1997-1999 to faktycznie Lanosy, Nubiry i Leganzy zostały wrzucone praktycznie do jednego wora, jeśli chodzi o lakiery. No z wyjątkiem pojedynczych dedykowanych: Lanos 27U, Nubira 24U, 28U (w Korei jeszcze 66U), Leganza 23U, 69U i 93U. Po 2000 roku ta różnica lakierów była danego modelu była większa.
No i żeby nie wypaść z tematu, ponawiam pytanie:
A czy ten Polonez to nie jest w L-152? Bo 72U z palety Daewoo nie występowało na Plusach...
4.