ajk#1212, ja na razie czekam na premię za grudzień (pewnie będzie na początku lutego). Jeżeli po zakupie dwóch okien dachowych na strych zostanie mi odpowiednia ilość kapusty, to planuję zakup chociaż samego wałeczka i przyszyzkowanie góry silnika + kolektor wydechowy. Mam nadzieję, że dół wytrzyma :? Co prawda na Czerniewicach niektózy mieli okazję słuchać niezagłośnego stukania, ale nikt nie jest pewien czy to któraś/któreś panewki, czy nie. Pożyjemy, zobaczymy. Muszę jeszcze pomierzyć kompreche (miernik już mam), tylko trochę się ociągam, bo boję się, że mogę się przerazić :mrgreen:
aha w kwestii moich szperań w necie znalazłem fajną stronę o motorku pinto, uturbianiu i EFI. Strona dotyczy co prawda capri, ale chodzi mi głównie o silnik i zdjęcia/opisy:
http://www.geocities.com/MotorCity/Speedway/3326/blmc.htmaha i jeszcze jedna stronka, czyli:
www.burtonpower.com , poza fajnymi zabawkami do pinto, jest sporo do poczytania i pooglądania, pod warunkiem, że się zarejestrujemy. Rejestracja jest darmowa i masa zajefajnych zdjątek aut z duszą ze stajni Forda.