Witam,
w kilku postach znalazłem odpowiedzi cząstkowe na moje wątpliwości ale nigdzie niczego wprost. Słuchajcie...
montuje dzisiaj radio. Dostałem używane, sony CDX-GT20, po naprawdę atrakcyjnej cenie. Powiedziałem sobie czemu nie. Przejrzałem wszelkie możliwe tematy na forum i montowałem. Standardową kostkę w polonezie postanowiłem zastąpić kostką iso. Podłączyłem gra. Z instalacją nie było nigdy nic robione przedtem.
Bajka już była, teraz pytania...
1. Jakie są standardowe głośniki w polonezie
jaka jest ich moc i ogólnie co warto by było wiedzieć przed wymianą
2. W polonezie znalazłem głośniki tylko w przednich drzwiach, a z tego co zauważyłem kabli standardowo jest razy 2 (przód i tył)
nie znalazłem żadnych wyciągniętych kabli w bagażniku mimo wyciętego miejsca na głośniki..
3. Jak ciężko jest przeciągnąć nowe kable, z tego co montowałem standardowe do radia ich średnica jest porażająco mała.. wersja dla laika, który ma wielkie serce i chęci ale nigdy przedtem tego nie robił.
4. Czy polonez da się odpalić poprzez radio ? przez całkowity przypadek dotknąłem czerwony kabel i czerowono czarnym a na moich oczach rozbłysła się deska rozdzielcza i zapaliły światła.
5. Jak zabezpieczyć radio przed kradzieżą ? Coś niestandardowego.
A to wszystko dla C+
Dzięki za wszystkie konkretne odpowiedzi