Szczerze mówiąc to nie wiem, czy w wydechu znajdują się jedyne modyfikacje. Głębiej nie zaglądałem
Aha, zapomniałem o jednej rzeczy. Jak kupiłem tego sprzęta, to po jakimś czasie na przednim tłumiku pojawiła się dziura. Więc kupiłem nowy i wstawiłem. Ten stary jak sobie teraz przypominam, to było coś na kształt strumienicy, ale na tamtym czy na tym nowym osiagi są identyczne, więc może ta strumienica jakaś badziewna była, albo tak naprawdę nic one nie dają
Po wyrzuceniu tej niby strumienicy i wstawieniu tłumika zauwazyłem tylko to, że silnik od tamtej pory pracuje na wyższych temperaturach. Zawsze ma średnio ok. 5 stopni więcej niż wtedy. Będę musiał sprawdzić z innym samochodem mój prędkościomierz.
[ Dodano: 29 Cze 2008 10:58 ]Podaję link do filmiku z przyspieszeniem mojego poloneza:
http://marcinos.republika.pl/Wideo006.aviSzczerze mówiąc bez rewelacji mi wyszło to przyspieszanie, bo nie umiem szybko zmieniać biegu z 2 na 3
Poza tym straciłem trochę na utracie przyczepności: koła sobie poskakały po asfalcie. I na dwójce też niepotrzebnie zerwałem przyczepność
Tutaj wychodzi ~14 sekund. Wynik 13.5 nie jest powtarzalny, udaje mi się go osiągnąć tylko przy perfekcyjnej zmianie biegów. Poza tym nie umiem optymalnie ruszać :oops:
Za to wczoraj przejechałem się na obwodnicę radzymińską i z kumplem na pokładzie osiągnąłem prędkość 162 km/h :D Przy 160 wrzuciłem piąty bieg, spodziewałem się, że zwolni, a przyspieszył o 2 km/h. I kto wie, czy nie osiągnąłbym większej prędkości, gdyby nie jakiś Golf 3, przed którym musiałem zwolnić. Przed nim wszyscy z dużym wyprzedzeniem zjeżdżali na prawy pas, a ten mi przeszkodził
Z prawej strony nie mogłem go wyprzedzić.
A teraz hit miesiąca: wyjechaliśmy z radzymina do słupna, tam wjazd na obwodnicę i dojechaliśmy do końca drogi expressowej (ok. 8 km) w tym czasie prawie cały czas gaz do dechy. Potem powrót i druga próba bicia rekordu, ale w tą stronę był zbyt duży ruch i nie udało mi się przekroczyć 155. Dalej zjazd z obwodnicy i powrót do radzymina. Na odcinku ~30 km średnie spalanie wyniosło prawie 30 litrów gazu na 100 km
[ Dodano: 30 Cze 2008 16:53 ]Tak wygląda wylot końcowego tłumika. Jak cyknę jakieś zbliżenia to wam pokażę.