Autor Wątek: Humor II  (Przeczytany 703320 razy)

Odp: Humor II
« Odpowiedź #3620 dnia: Styczeń 22, 2025, 20:35:50 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Widziałem artykuł na ten temat i wygląda na to, że to czyjś mokry sen, który może się ziścić. Powoli zabronią wszystkiego. Jak to mówił Kononowicz, "Żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego".

« Odpowiedź #3621 dnia: Styczeń 23, 2025, 15:06:34 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Odpowiedź użytkowników: lewe blachy, baterie lamp błyskowych, spryskiwacze oleju, wyrzutnie kolczatek, wtrysk oleju do kolektora wydechowego (generator zasłony dymnej)
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #3622 dnia: Styczeń 23, 2025, 19:17:08 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
Jest taki film Death Race, opis "modyfikacji" żywcem wyjęty stamtąd.

« Odpowiedź #3623 dnia: Styczeń 24, 2025, 01:07:14 am »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Czasem mam wrażenie, że codziennie uczestniczę w filmie Thurman Show jako główny bohater lub też każdego dnia budzę się widząc na kalendarzu, że dziś jest 1.04 ( prima aprilis)

;(

Mam tak samo, najbardziej się boję tego, że ta spirala nienawiści do kierowców (i ogólnie wszystkiego, co nie jest BEZPIECZNE - z wyjątkiem niesamowicie bezpiecznej jazdy na rowerze i narciarstwa), ciągle się nakręca. Media obrały za punkt honoru informowanie o absolutnie każdym kierowcy, który zrobi coś głupiego. Wuj z tym, że codziennie są samobójstwa, upadłości jakichś firm, zabójstwa. Ta narracja doprowadza do tego, że przed każdym wyjazdem W TRASĘ (300 kilometrów z domu do Katowic), moja babcia się trzęsie, żebym dzwonił co godzinę z drogi, bo jak nie dzwonię, to myśli, że nie żyję - w końcu tyle TERAZ wypadków na drogach :]

Aż odechciewa się żyć, wygląda na to, że świat obrał kierunek "zabrońmy wszystkiego, co jest fajne i niezgodne z prawem". Nie zdają sobie sprawy, że takie coś powoduje taki efekt, że chętniej się robi to, czego władza zabrania, bo nabiera to smaku zakazanego owocu, i powoduje frajdę. To, co w Niemczech na niektórych autostradach jest zupełnie legalne, w Polsce dostarcza dreszczyku emocji, bo jest zabronione. Tylko, że tam, dostając mandat, nie ryzykujesz, że będziesz musiał na ten mandat wziąć pożyczkę u lichwiarza Bociana, żeby ten mandat w ogóle spłacić. Bo mandaty tam są niższe :)
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...

« Odpowiedź #3624 dnia: Styczeń 24, 2025, 10:00:55 am »

Offline banned

• Sympatyk
Jest taki film Death Race, opis "modyfikacji" żywcem wyjęty stamtąd.

Bond i Nieustraszony, w dodatku modyfikacje bardzo łatwe do zainstalowania.

Lampy błyskowe wziąłem z zastosowań z USA, tam niektóre samochody właśnie uciekają dzięki kondensatorom i lampom błyskowym dużej mocy.
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.

« Odpowiedź #3625 dnia: Styczeń 24, 2025, 14:14:18 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
Aha, w sumie, Bond też miał różne bajery w tych autach, a Nieustraszony, to wiadomo. A tak w temacie łapanek na kierowców, to dzisiaj sobie jadę, a tu stoi elegancki niebieski pan, kogoś "trzepie" a obok niego stoi jakiś elektryczny wynalazek, nieoznakowany. Poznałem po zielonych tablicach, tablice oczywiście cywilne. Jeszcze nie widziałem psiarni w elektryku. Na dodatek, ze 300 metrów dalej, stoją następni, tylko tym razem dostawczakiem, oznakowanym. I to w jednej miejscowości. Jakaś zorganizowana akcja? Jeszcze nie spotkałem się z podwójnym patrolem drogówki, stojącym obok siebie. Byłem w Tarnobrzegu i na tej ich Wisłostradzie, też sobie suszyli. Wyszedł sobie jegomość elegancko na środek, pomiędzy jezdniami i celował. Miałem szczęście, bo prawie bym wpadł, a tam jest co kilkanaście metrów inne ograniczenie. I tak tam 50% aut jedzie grubo ponad limit, prawie jak na esce.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2025, 14:17:09 pm wysłana przez Buźka »

« Odpowiedź #3626 dnia: Styczeń 24, 2025, 16:32:32 pm »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
Jakaś zorganizowana akcja?
Chyba jakieś kaskadowe pomiary dzisiaj robili bo też kilka patroli tak pracujących spotkałem.
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

« Odpowiedź #3627 dnia: Styczeń 25, 2025, 10:14:35 am »

Offline banned

• Sympatyk
Ja się raz spotkałem z potrójnym.