No no, dziś, dla odmiany,dyskutujemy w dziale humor? Może być.

Te filmiki spoko, wiadomo, że z silników innych, niż ohv w polonezie, można cuda wyciągnąć i na jutubie pełno takich wydumek, zwłaszcza, jak się wejdzie na filmy z juesej, gdzie szpanują mustangami itp.po 1000 KM, ala je nie o tym. Te prędkości, to już trochę bezsensowne, bo co to daje, taka jazda? Jak by jednemu z drugim, coś niespodziewanego wyskoczyło, to pewne by go zeskrobywali łopatą. Jak to ktoś kiedyś pisał, na cholerę takie mocne silniki i takie osiągi, skoro wszędzie ograniczenia? Ponoć mocny silnik z dużym momentem nie służy do szybkiej jazdy, tylko do sprawnego wyprzedzania, ale w praktyce, wiadomo jak jest. O ile takie prędkości w zagranicznych samochodach nie są jakieś niedorzeczne, bo to nowsze konstrukcje i raczej przystosowane do tego, to polonezem, radził bym zbytnio się nie rozpędzać.Mówi się, że jak zdrowy blacharsko i sprawny mechanicznie, to nic się nie powinno stać, ale to jednak troszkę głupota, patrząc tak na to auto, jako całość.Nie wiem, może mi już głupota z głowy wyparowała, bo ostatnią w miarę szybko jazdę polonezem, zaliczyłem kilka lat temu, jadąc roverem, ale tylko 140, bo w środku już się głośnawo robiło, a w dodatku, pozwoliłem sobie tyle przez las, choć droga prosta.Normalnie, to jeżdżę, nie przekraczając stówki, choć plusem czasem prawie 120 miałem przy wyprzedzaniu, ale chyba dlatego, że jakoś lepiej się zbiera i nie czuć tak tej prędkości, jak w roverze, gdzie jest sporo głośniej, przez te dziury

Ogólnie, temat rzeka, bo w polonezie,niestety, nie wystarczy mocny silnik, żeby sobie pozwalać.