Pisałem że 7 część była była idealnym zakończeniem bo idealnie ogarnęli wycofanie się Walkera w filmie na końcu po tym jak zmarł w wypadku i po cichu liczyłem że to już koniec wszystko było dograne a tu z dupy kolejna część z Klekotem który się odwraca od swoich bliskich (co w pewnym stopniu ma trochę sens ale trzeba cały film oglądnąć żeby zrozumieć )
https://www.youtube.com/watch?v=0-sIYf1Q1wY to jest idealne jak dla mnie zakończenie . Według którego każdy się ustatkowuje odpuszcza życie gangsta itd ... I dla mnie mimo absurdów ta seria na tym powinna się skończyć z Samego szacunku dla Walkera .
A Ty czytałeś, ile poprzednia (niby ostatnia) część zarobiła kapuchy? Gdybyś był takim producentem, inwestującym szmal w podobne produkty, to czy odpuścił byś w obliczu tak niesamowitego sukcesu kasowego? Na tamtej części, to wszyscy się ładnie "oblizali". Mówiąc brutalnie, to śmierć Walkera, choć chwilowo pokrzyżowała im plany, była najlepszą rzeczą, która im się przytrafiła, bo dzięki temu, film zyskał niesamowity rozgłos, jako ostatni, w którym zagrał, a z tym, wiadomo jak jest (Jason Lee i Kruk) On ponoć i tak chciał już odejść, bo był tym zmęczony.Podejrzewam, że żadna kasa by go nie przekonała.Jak to mówisz, "Klekot" wszędzie rozpowiadał, że bez Paula, nie robią dalej tej serii, bo szacunek, przyjaciel itd. a w końcu się okazało, że jednak robią, bo "tego by chciał Paul". Gdy w grę wchodzą miliony zielonych, nie ma miejsca na sentymenty.Zmarł, pożegnali go itd. ale show must go on i interes musi się kręcić, a hajs się zgadzać.Taki jest teraz świat.Siódma część, zarobiła na całym świecie 1,5 miliarda!! baksów i została ponoć szóstym najbardziej kasowym filmem w historii.Żaden mądry producent, nie zarżnie takiej złotej kury.Będą kręcić dotąd, aż większość obsady się nie wysypie, lub seria nie zacznie przynosić strat.
Weźcie, cała ta seria to kiepska komedia, począwszy od serii pierwszej
https://www.youtube.com/watch?v=lTRftZx2tAo
Co to ma być? Koleś nie potrafi prosto ruszyć (reżyser z kaskaderami też się nie dogadali jak to zrobić z nawiązaniem do realizmu), strojenie podczas wyścigu, do tego głupek tak obniżył że podłoga go hamuje, i z czego ona w ogóle była? Tak korozja zeżarła że powstały dziury, a on spawarki nie miał? 
To jest czysta głupia rozrywka, zwykły odmóżdżacz, a nie oscarowe dzieło (choć dzisiaj, to i tak żaden wyznacznik) ma być efektowne i kolorowe, nic więcej.Jeśli szukasz ambitnego kina, to nie ten adres.Oglądałem raz wypowiedzi samych twórców i oni sami się z tego śmiali.To ma zarabiać kupę szmalu i dawać dobre źródło dochodów dla aktorów, na ich wypasione posiadłości, jachty itd. a przy okazji dawać niezobowiązującą rozrywkę.Ty się lepiej przygotuj na dziewiątą część, która wychodzi w '18 i będzie pewnie jeszcze bardziej "odjechana". Ostatnią, to mogą nawet zrobić w kosmosie, bo i tak to się będzie sprzedawać.Ja oglądam z przyjemnością i z pełną świadomością, na co patrzę.