pomijam zupelnie kwestie ,ze zakladanie tego silnika jest bez sensu jak mysz w ...
za duzo jest do wyboru K16 w tym 1.8 ,ktore wchodza latwo i przyjemnie ,a zarazem czesto sa mocniejsze od tego 2.0
wiec jezeli 1000pln w jedna czy druga strone nie gra roli to czemu nie poszukac 1.8 z Wytwornia Czekolady ?
Hmmm.. skoro tak mówisz... jednak chciałem zrobić coś rozsądnym kosztem czego jeszcze nikt nie ma. K16 1.8 jeżdżą (o ile wiem) dwa w polsce. O wersji 2.0 nie slyszałem i dlatego zapatruje się ku temu.
A wsadzenie 1.8 byłoby ... za proste.
tez sie zastanawiam co ten temat jeszcze tu robi
przeciez zawsze tematy o wymarzonych swapach byly zamykane ,a tu autor wyraznie marzy
jestem zdania ,ze jak marzyc to z rozmachem ,wiec lepszy bylby temat dotyczacy swapa na V12
Owszem to jest marzenie, ale juz od dawna kotłujące się w mojej głowie które teraz mam szansę powoli realizować. Jednak kupno ładnego poloneza (w sensie w bardzo dobrym stanie technicznym) NIE PLUSA graniczy z cudem. I od tego trzeba zacząć, silników jest mnóstwo problemem jest znalezienie samochodu, pomimo faktu że kasa jest (a będzie więcej)
duzo jest do wyboru K16 w tym 1.8 ,ktore wchodza latwo i przyjemnie ,a zarazem czesto sa mocniejsze od tego 2.0
Mógłbyś rozwinąć ? Jestem otwarty na propozycje i nie jest powiedziane że to bedzie na miliard procent 2.0. Jesli okaze sie ze koszty są wysoce niewspółmierne do "zysków" to czemu mam nie wybrać 1.8 ? Byłoby to głupotą, nawet w naszym środowisku
tez sie zastanawiam co ten temat jeszcze tu robi
przeciez zawsze tematy o wymarzonych swapach byly zamykane ,a tu autor wyraznie marzy
jestem zdania ,ze jak marzyc to z rozmachem ,wiec lepszy bylby temat dotyczacy swapa na V12
Oczywiście że temat byłby lepszy, ale takie rozwiązanie to praktycznie obudowanie silnika budą z poloneza... a na to potrzeba jeszce wiecej czasu i pieniędzy.
Na początku miał być V6 z Rovera ale z tego co wiem będzie to niesamowita rzeźba więc pomysł wrócił do szuflady.
wydaje mi się że nie włożysz tego silnika z takim podejściemStingerek,
To jakie mam miec podejscie ?
Rzucić wszystko zaszyć się w garażu i dłubac 24h na dobę ? Bez przesady, to jest hobby a nie "maniakalny upór w dążeniu do swapu graniczacy z psychozą"
Chce to zrobić, zbieram potrzebne materiały, potrzebuje sporo informacji zanim się za to zabiorę. Być może mi sie nie uda z braku czasu
najwyzej sprzedam rozgrzebanego poloneza innemu maniakowi.
Widze że twierdzicie że swap z 2.0 w roli głównej jest bez sensu.
Natomiast bardziej sensownym jest włożenie 1.8...
Chętnie posłucham za i przeciw zanim kupie oba silniki i sam sie przekonam co bedzie lepsze.