Autor Wątek: Jaka firma ubezpieczeniowa?  (Przeczytany 50809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaka firma ubezpieczeniowa?
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 30, 2010, 19:05:46 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
    • Atu(-) ABIMEX [*] / E46 Touring
Dziękuje za informacje.Co do ubezpieczeń to polecam MTU(nie widziałem żeby ktoś to zrobił).Ojciec ma tam ubezpieczone 3 auta w tym moje bo jest na niego i mówi ze dobra ubezpieczalnia bo nie droga i szybko wypłaca odszkodowanie.Kiedyś jak mieliśmy daihatsu charade(wtedy były takie 3 w polsce a teraz nie ma nigdzie takiej na sprzedaż bo szukałem i 3 zdjęcia w wujku goglu tego modelu ) pewien ślepy chyba pan wymusił lanosem i wjechał drzwi kierowcy aż nas zepchnęło.Szybko wypłacili pieniążki.A drzwi nie dostaliśmy, ojciec jako tako wyklepał.wspomnienie ;)
Cytat: KGB
JA mam w OHVce 5W40 i nie mam wskaznika to sie nie martwie :mrgreen:

Moje auta :

BMW E46 2002 2.0D: http://www.autocentrum.pl/awc/danieldeni20/bmw-seria-3-2002/

« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 30, 2010, 21:27:55 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Cytat: "matucha#1931"
Można tylko w PZU dla auta starszego niż 10 lat

nie tylko-ja mam dla przykładu OC+AC+NW+coś tam w Warcie-auto 1996r

« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 30, 2010, 21:33:13 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Pio555, ale masz kontynuację, czy nowe ubezpieczenie?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 30, 2010, 21:47:22 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Cytat: "danieldeni20"
Dziękuje za informacje.Co do ubezpieczeń to polecam MTU(nie widziałem żeby ktoś to zrobił).Ojciec ma tam ubezpieczone 3 auta w tym moje bo jest na niego i mówi ze dobra ubezpieczalnia bo nie droga i szybko wypłaca odszkodowanie.Kiedyś jak mieliśmy daihatsu charade(wtedy były takie 3 w polsce a teraz nie ma nigdzie takiej na sprzedaż bo szukałem i 3 zdjęcia w wujku goglu tego modelu ) pewien ślepy chyba pan wymusił lanosem i wjechał drzwi kierowcy aż nas zepchnęło.Szybko wypłacili pieniążki.A drzwi nie dostaliśmy, ojciec jako tako wyklepał.wspomnienie ;)

Ja mam złą opinię o MTU - od dwóch miesięcy likwidują moją szkodę. Dodzwonić się tam to już jest sukces. Jeśli Twój tata miał OC w MTU i był poszkodowanym w kolizji, to prawdopodobnie dostał odszkodowanie z OC sprawcy, nie ze swojej firmy, wiec niekoniecznie musiało być to akurat MTU.

« Odpowiedź #104 dnia: Marzec 30, 2010, 21:54:04 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
    • Atu(-) ABIMEX [*] / E46 Touring
Nie tu akurat wiem ze ten gość z lanosa miał MTU bo była rozmowa o firmie ubezpieczeniowej jego itd.A to było z 6 lat temu  :P  może się coś pozmieniało.Większośc moich znajomych ma w MTU a jak nie to HDI i nie nazekaja a zwłaszcza jeden ktory juz sporo zarobił  8)
Cytat: KGB
JA mam w OHVce 5W40 i nie mam wskaznika to sie nie martwie :mrgreen:

Moje auta :

BMW E46 2002 2.0D: http://www.autocentrum.pl/awc/danieldeni20/bmw-seria-3-2002/

« Odpowiedź #105 dnia: Marzec 31, 2010, 09:12:58 am »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
matucha#1931, ja mam kontynuacje ale jak zawierałem ubezpieczenie auto miało 11lat

« Odpowiedź #106 dnia: Marzec 31, 2010, 20:12:36 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
708pln oc, nw, ac( szyby, kola i jakieś tam holowanie, i coś tam jeszcze)
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 19, 2010, 21:56:25 pm »

Offline fafik

• ostroyebak okolosyberyjsky
  • Sympatyk
  • nASO DREAM TEAM
    • caro gld
    • http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
Ja to osobiscie HDI niezabardzo polecam. Po dzwonie nie da rady sie do nich dodzwonic a jak juz to cie przelaczaja jak malpe. A jak zezlomowalem auto na OC poprzedniego wlasciciela to myslalem ze mnie udusza za 200 zl. Opieszalosc i kultura konsultantow na poziommie gimnazjum albo i dalej. Z mojej strony: owszem cena nawet nawet ale strona biurokracji daleko w tyle....
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
Mój polonez jest jak maybach- ręcznie składany :]
Gdyby w samochodach europosłów zamontować blokadę antydebilizmu z czujnikiem wykrywającym procent absurdu w procesie myślenia, musieliby wszędzie, biedactwa, zasuwać z buta.

« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 20, 2010, 09:35:58 am »

franca

• Gość
Ja osobiście polecę AXA Direct. Mam współwłaściciela który ma 60% zniżek i płacę składkę OC i NW 376zł rocznie. Wszystko załatwia się przez telefon.

« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 20, 2010, 10:04:57 am »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
Po prostu trzeba trochę podzwonić, pochodzić po stronach i posprawdzać, ja akurat dwa tygodnie temu ubezpieczyłem Polinę na kolejny rok w Avivie (byłe CU) i zapłaciłem 323zł co i tak nie jest osiągnięciem bo rok temu zszedłem pod 300zł ale w tym roku podniesiono sumy gwarancyjne i ceny (bo i jak by inaczej w Polsce) poszybowały w górę, aha mam 60% zniżek i jestem poza grubą zwiększonego ryzyka (czyt. jestem staaary  :mrgreen: bo mam ponad 25lat  :wink: ). Poza tym dochodzi wielkość wielkość miasta/miasteczka/wioski w której się mieszka, miejsce parkowania/garażowania i inne zmienne.
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 20, 2010, 10:19:57 am »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Wogóle to OC sporo podrożało od tego roku z tego co zauwzyłem. Place za busy w jednej racie za ubezpieczenie i jak w zeszłym roku OC+NNW płaciło się 380zł za mercedesa to teraz kontynuacja wyszła 550zł  :roll: . I to najtańsza składka na wrocław na rynku dla tego modelu z pełnymi zniżkami i bez zadnych zwyżek. Do tego AC ale to juz inna bajka.

Jezeli chodzi o auta dostawcze to polecam Benefia24 , w przypadku mojego miejsca zamieszkania mają najniższe składki dla aut dostawczych , o jakies 100zl mniej w skali roku niż w innych ubezpieczalniach typu HDI czy tez MTU. Wada to taka ze tylko można zapłacic w jednej racie.

A osobowe to ubezpieczam poprzez mbank w Hestii.  Ostatnio za smarta fortwo wyszło mi 250zł/rok OC+NNW. Z tego samo NNW jak dobrze pamietam to 60zl. W zeszłym roku poprzednik we Wroclawiu płacił 170zł OC+NNW za tos amo auto. Więc ubezpieczenia zamiast z roku na rok za samą chociazby kontunuacje płacic tańsze to jest odwrotnie....
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 20, 2010, 15:59:27 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Interrisk - Polonez 1.4 - ja 25 lat ukończone - 252zł za rok.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 20, 2010, 16:40:57 pm »

Offline Przemooo

• Sympatyk
    • Caro 1,6 gle 1995
kurde ale ja wam zazdroszcze :( mi sie ubezpieczenie na poprzedniego wlasciciela konczy we wrzesniu i jak sprawdzam ile bede musial zaplacic to wychodzi mi tyle co zaplacilem za Poldona :P
jest Caro 1.6 GLE 1995
było Caro 1,8 16v 1996

« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 20, 2010, 17:12:45 pm »

Artur 1990

• Gość
Ja w PZU płace 441 zł a w TUV płace za volvo v40 1.9 460 zł za rok  :x

« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 21, 2010, 11:49:02 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Każda firma jest dobra do czego innego. HDI jest niezłe, bo mają bajzel i nie ma problemu u nich z zapłaceniem OC za auto, które go nie miało, a które przejęliśmy od wujka, któremu nie chcemy robić kłopotów. No a po roku można się przenieść do innego. Ja np mam teraz OC w Towarzystwie Pocztowym. Za kombi zapłaciłem za pół roku 380 zł ze zniżkami 40%.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #115 dnia: Maj 11, 2010, 20:33:46 pm »

Buszek

• Gość
Cytat: "Stingerek"

Szczerze mówiąc to nie słyszałem ,żeby ktoś pozytywne wypowiadał się na temat tego ubezpieczyciela .

Dziś ubezpieczałem swojego boscha :
Uniqa - 367 zł OC
PZU AC - 80 zł
PZU NNW - 79zł
PZU szyba - 25zł

« Odpowiedź #116 dnia: Maj 12, 2010, 08:55:28 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
A jednak zostałem przy Hestii - rzucić im wypowiedzeniem na stół i od razu zmieniają podejście.

257zł za rok :) + mini assistance.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #117 dnia: Maj 12, 2010, 19:56:46 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
Cytat: Buszek
Cytat: "Stingerek"
Szczerze mówiąc to nie słyszałem ,żeby ktoś pozytywne wypowiadał się na temat tego ubezpieczyciela .

a widzisz - a ja słyszałem - kolega ma u nich pełne ubezpieczenie na Fiestę z 2004 roku, że że jakoś tak "ściąga ją na inne auta" to auto było już kilka razy robione i zawsze przez ASO w zeszłym roku wypłacili mu ponad 16 tysięcy za naprawy  :mrgreen: bez jakiejś specjalnej walki na pisma itp
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #118 dnia: Maj 12, 2010, 22:54:51 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Na poloneza hestia ma zniżkę 10% :) dodatkowo.

« Odpowiedź #119 dnia: Maj 12, 2010, 22:57:32 pm »

Offline Pawel.

• Sympatyk
W hdi jest zwyzka 20% W tamtym roku mlodzi kierowcy mieli zwyzke 30% teraz jest to 50%. Ubezpieczenie mojego atu wynosi 1400zl  :roll:  a rok temu niewiele ponad 1000...
328i