Podstawową różnicą w hakach do caro i plusa to ich wysokośc.
większośc normalnych haków idzie zaraz pod zderzakiem i do góry. W plusie zderzak schodzi niżej, więc montaż haka od caro będzie problematyczny, chyba, że wytnie się kawałek zderzaka. Odwortnie owszem, lecz będzie widoczna konstrukcja haka.
Ciekawostka: jeśli się ma caro i dokładki Orciari stosujemy hak od plusa. zwykły zazwyczaj nie pasuje, a dokładka wszystko elegancko zasłania.
Widziałem też hak (oryginany, makrowany przez FSO) do carówki, który wykorzystuje dziurę w zderzaku od ucha do holowania, by wyjśc na światło dzienne. Wystaje więc tylko sama kulka i gniazdko, poza tym wszystko jest schowane pod. Do plusa by nie pasował, bo tam rejestracja

Do borewicza hak jest inny, niż do caro/+ - mocowany min. do pasa tylnego, przy mocowaniach zderzaka. Z racji swojej konstrukcji nie da się go założyć, nie tnąc zderzaka na 18 kawałków. W borewiczach/przejściówkach zderzak nie zachodzi dołem na pas i ponadto jest tam szpara, którą właśnie wykożystuje konstrukcja haka.
Hak od DF jest podobny do haka od borewicza/przejścówki, ale też jest inny. Głownie ze względu na rodzaj mocowań pod zderzakiem, a także ze względów estetycznych. Wydaje mi się, że da rade zamontować hak z borka do DF po drobnych przeróbkach, ale bedzie kiepsko wyglądać, odwrotnie może być problem z ocaleniem zderzaka.
brudny#1924, Jeśli hak w tej carówce, co chcesz wykręcić, nie dolega do zderzaka od spodu, tylko jest ze 4-5 cm luzu to powinien wejśc.