zaczęła mi mrygać kontrolka od niskiego stanu płynu hamulcowego, (...) Ale jak się okazało ubyło mi płynu ... pojechałem ślimaczym tempem to sklepu i kupiłem dot4, obejrzałem też wszystkie przewody i połączenie i nie znalazłem miejsca wycieku...
Mam dokładnie to samo, w ciągu ostatnich trzech miesięcy dwa razy dolewałem płynu. Przewody i hamulce sprawdzone, podejrzenie jest że cieknie spod pompy - albo sama pompa przepuszcza, albo jest jakaś nieszczelność na połączeniu pompy z tymi zbiorniczkami wyrównawczymi. Włóż rękę pod pompę i przejedź paluchem po jej spodniej części, u mnie po tym zabiegu na ręku zostaje ślad płynu hamulcowego.
Przy okazji, czy ktoś może mi podać nazwę producenta ORYGINALNEJ pompy hamulcowej do starego układu

Pod jaką marką teraz występuje

A w temacie... w tym tygodniu ASO FSO poległo przy próbie odkręcenia odpowietrzników hamulców na tylnej osi. Napryskali mi tam czegoś, mam jeździć i czekać może samo popuści. Tzn. nie odpowietrzniki, tylko lekko przyblokowany jeden zacisk. Jeżdżę słuchając denerwującego popiskiwania. Cholerny stary układ, tyle lat był spokój z hamplami, a teraz jak się coś zaczęło pie***lić, to od wiosny już trzeci raz w warsztacie byłem