Elwood, jak tam czapki w Grani ?
Narazie zajałem sie dołem bo chlopaki z warsztatu po pomiarach gdzie robie motornie powiedzieli ze motor ktory kupiłem w tym stanie nie pociagnie za długo przy kompresorze -z USA idzie pierwsza paczka z 6szt nowych tłokow nadwymiar 0,40 cala, kompletem 12 nowych popychaczy hydraulicznych oraz wałek rozrzadu "california emision" -z tych co znalazłem to ma najwieksze czasy na wydechu, a na dolocie i tak bedzie pracowała dmuchawa mocotworcza
wiec powinno byc dobrze
Czapki narazie stoja w garazu gdyz chce sie uporac z dołem i dodatkowo gdzies utknałem komplet zaworów i calej reszty od jednej i nie moge znalesc
No to ładnie, powoli ale systematycznie do przodu
Niestety ale do swapa mam wiekszosc, a nie wszystkie potrzebne elementy z poldona 1.4 i dlatego co chwila cos wychodzi -brak jakies srubki albo elementu który trzeba jechac i kupic albo zrobic z tego co jest, na zywca majac całosc i bez zabawy z elementami to roboty jest na maks 2 dni - jednego wyjmujesz ohv i zawias a drugie zwalasz silnik na belke i montujesz osprzet, a tutaj dodatkowo jescze kilka rzeczy oprócz zmiany silnika jest lub bedzie zrobionych przy okazji- np wymiana nagrzewnicy na truckowska
Pozniej moze Konrad wrzuci jakies foto