Pracę już w dosłownie ostatnim etapie, góra 10 dni jeszcze. Ale mogę już dzisiaj napisać zmiany jakie nastąpiły od czasu zaczęcia remontu w Listopadzie
Zostały mi wskazówki w liczniku (podświetelnie) z którymi mam problem i właściwie to tyle.
Zdjęcia jak ukończę pracę.
Zmiany:
Audio:
-Wygłuszenie drzwi matami bitumicznymi (zdjęcie w poprzednich postach)
-Wygłuszenie dachu matami
-Nowe głośniki firmy Helix:
2 głośniki (17) niskotonowe w drzwiach
2 głośniki wysokotonowe w słupkach
-Praktycznie nowa instalacja audio (na nowo podprowadzone kable, a stare wywalone ponieważ przerwy w przewodzie były)
-Nowe radio Pioner (+ domontowane do niego wzm. sygnału FM)
-Wygłuszenie podłogi matami bitumicznymi i na to maty wygłuszające z filcem
Elektryka:
-Naprawienie takich pierdół typu:
Czujniki drzwi nie działały + do tego kable pogubione w drodze do czujników i część przerwana (Naprawiono, nowe czujniki i tam gdzie po przerywane nowe kable)\
Zapalniczka, sama w sobie nie działała i przewodów do niej nie były doprowadzone tak jakby ktoś dawniej z niej zrezygnował i kable poucinał i odłączył (Naprawiono, nowo doprowadzone kable + nowa używana zapalniczka)
- Nowy alarm, stary wymontowany
- Elektryczne lusterka + podgrzewane
- Podgrzewane fotele (na 2 przyciskach robione) maty z Nubiry
- Nowa podświetlana gałka
- Zmiana koloru podświetlenia przycisków
- Termometr z pomiarem temperatury wewnątrz i zewnątrz, (podświetlany na niebiesko w momencie włączenia zapłonu)
- Dodano 6 przełączników Heblowych(?) , w obecnej chwili 5 aktywnych odpowiadają za:
*1 Podświetlenie sufitu przód
*2 Podświetlenie sufitu tył
*3 Grzanie lusterek
*4 Załączanie radia bez konieczności włączenia zapłonu (Po co marnować akumulator na oświetlenie kabiny by posłuchać samego radia?)
*5 Załączanie 2 wiatraka w chłodnicy
- Podświetlany sufit (Przód + Tył) paskami LED
- Podświetlany schowek LED
- Nowe podświetlenie bagażnika paskami LED z dwóch stron
- Nowa lampka w podsufitce obudowa z Opla, a sam środek składany ręcznie (podstawowe funkcje, ładne rozsjaśnianie i wygaszanie w przypadku otwarcia drzwi, podzielona na sekcję Lewa, Środek, Prawa)
- Zmienione podświetelnie licznika Ledami o kącie świecenia 180 stopni (ładne, równomierne podświetlenie) Niebieski + wskazówki czerwone, dodałem do licznika 4 diody:
2 Diody pod wskaźnikiem temperatury [ 1 Zielona świeci się w momencie załączania automatycznego wiatraka w chłodnicy] [ 2 Czerwona to załączenia 2 wiatraka w chłodnicy (nie podpięty pod automat) tylko wymuszony przez przełącznik
2 Diody pod Ikonką (?) podgrzewania foteli, 1 załącza się gdy podgrzewanie lewego fotela włączone, 2 załącza się gdy podgrzewanie prawego fotela jest włączone
Ogólnie:
- Nowe fotele Akupresura (Na nowo obszytę wraz z tylnymi siedzenia) + domontowane podgrzewanie
- Obklejono dach nowym materiałem + słupki + tylne pólki + osłona na nadkola
- Cały tył obklejony foliami przyciemniającymi 95%
- Tapicerki od borewicza na drzwiach
- Nowe dywaniki
- Słupki (przód, środek, tył) przemalowane na czarny mat
- Nowy podłokietnik
- Osłona ręcznego rzeźbiona z Caro Plusa
Więcej grzechów zrobionych temu biednemu Poldkowi który chciał wylądować dawno temu na szrocie nie pamiętam, ale coś by się jeszcze znalazło
.